Tulipa kiire!

Kun sää alkoi yks kaks muuttua talviseksi, panimme isännän kanssa suuremman vaihteen päälle ja yritimme saada nopeasti pihatöitä loppusuoralle. Trampoliini riisuttiin talviunille,

aurauskepit

ja kellarin ilma-aukon eristeet laitettiin paikoilleen.

Vadelmien talvituenta,

veneen kääntö talviteloilleen ja jänisverkot pienille omenapuille sekä joillekin koristepensaille, siinä muutaman tunnin rupeama.

Perennojen varret leikattiin poikki kullekin lajille sopivalta korkeudelta ja niput kannettiin kompostiin.

Maa-artisokatkin olivat vielä istuttamatta, mullan pinta oli jo jäätynyt ja lapiotyöt vaikeita. Eipä ennen näinkään ole tapahtunut!

Kuivumassa olleet joriinit vietiin kellariin, että saadaan auto paikoilleen autotalliin. Vielä sen kuitenkin valtaa ruohonleikkuri, jonka pesu ja huolto jäivät ensi viikkoon. Alakerran ikkunatkin ehdin vauhdilla pesaista ulkoa päin ja sain pakasteeseen tilaa, kun mehustin karviaiset ja pihlajanmarjat, jotka sinne kiireessä ennen Kroatian matkaa isoissa pusseissa pakkasin. Magiapihlajasta tuli aika kivaa hyytelöä!

Kuvittelimme vielä pääsevämme saunaan ja uimaan, mutta miten tuonne jääkannelle menet kahlailemaan?

 

No, saattoihan se olla, että turhaan hötkyiltiin. Lumi voi sulaa, maa ei jäädykään vielä. Harvoin se ensilumi pysyy. Ja jos ei pysy, niin sittenhän niitä suppiksiakin voi vielä etsiä!

 

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta artikkeliin: Tulipa kiire!

  1. navettapiika sanoo:

    Sonki kiva, että yhyres teettä. Silloon saa nopiaa, palio aikaaseksi. Vaikka sitä suunnitteloo tekevänsä kaikki aijoos, aina jää jotaki viimme tippahan…….ainaki mulla.

  2. Leila sanoo:

    Niinpä, syksy on aina samanmoinen ryykäys töitä. Ruohonleikkurikin odotti vielä, jotta olisi voinut koota vähän lehtiä. Taisipa jäädä, joten minäkin odottelen lämpimämpää, jotta voin sen putsata talvikuntoon. Mukavaa talven tuloa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s