Magiapihlaja

Luonnon pihlajat ovat tänä vuonna täpö täynnä marjoja.

Puutarhassamme on jo muutaman vuoden ajan kasvanut matala, makeamarjainen pihlaja. Kaipa se oli virolaista kantaa, kun nimilapussa luki Magiapihlaja. No, en tiedä ovatko marjat makeita, mutta maku on kuitenkin pehmeämpi kuin kotipihlajassa ja väri on erilainen, tummempi. Marjojen kokokin on suurempi. Olen tehnyt yleensä magiapihlajasta omenien kanssa hilloa, kerännyt pienen pensaan joka marjan. Mutta nyt kasvusto on jo melko suuri ja tuotto on sielläkin liikamoista!

Pensasmaisen pihlajan korkeus on tosta metriä ja nyt se aivan taipuu marjoista.

Ja sitten se puutarhurin vakiokysymys: Mitä ihmettä teen näin suuresta marjamäärästä? Varsinkin, kun muutenkin marjasato oli mainio. Keräsin kuitenkin puoli ämpärillistä

ja panin isossa pussissa pakasteeseen – sehän vie pahimman terän kirpeydestä joka tapauksessa. Sitten mehuksi ja mehusta hyytelöksi. Loput voivat sitten jäädä pensaisiin lintujen ravinnoksi!

Mainokset
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Magiapihlaja

  1. Ulla Kinnunen sanoo:

    Pihlajissa on tiälläkin ollu mahottomasti marjoja, makiapihlaja on varmasti tallouskäyttöön parempi. Myökin kerättiin pihlajanmarjoja ja pakastettiin, kahotaan mitä niistä tulloo. Ajattelin kokkeilla aronioo ja omppuja hilloks!

  2. Anneli S sanoo:

    Meillä on tehty pihlajanmarjoista vispipuuroa, tosin sokeria se jonkin verran vaatii, eivätkä kaikki siitä tykkää, mutta kannattaa kokeilla. Myös pihlajanmarja-porkkanapiirakka on ihan mukavan makuista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s