Kanatarhan ”äiteet”

Tehotytön hautominen onnistui täydellisesti. Neljästä munasta kuoriutui neljä terhakkaa tipusta ja äidinvaistotkin olivat emolla vielä tallella, jalostuksesta huolimatta.

Ihania, eri värisiä piipertäjiä! Laitan vesikupin ja pikkuisten ruuan vähän erilleen harvan verkon sisään, että säästyvät muilta kanoilta. Mutta kun äitiä pitää totella eikä äitikään pääse tuonne sisälle, niin on se ruokailu vähän hankalaa.

Jännitin, miten kaksi emoa pärjää keskenään samassa tilassa. Aluksi uusi poikue olikin pienemmässä tarhassa ja hyvä niin, sillä ensimmäinen äiti sai aivan hepulin, kun näki uudet poikaset. Ei se raukka osannut laskea ja luuli, että osa hänen kahdesta lapsistaan oli ryöstetty sinne toiselle kanalle. Jonkin aikaa siinä kului, mutta sitten tuli rauha ja parin päivän päästä uskalsin laskea kaikki samaan tarhaan.

Kaksoset kulkevat emonsa kanssa aivan muualla, selvästi ovat arempia. Kukkokin jahtaa äitiä ja pieniä nujakoita syntyy juuri siitä syystä. Tuon kirjavamman pyrstö on kasvanut aika lailla, taitaa olla kukkopoika.

Onneksi tarha on suuri ja piilopaikkoja löytyy.

Lastenlasten mielestä kanalan tapahtumat ovat vallan ihania ja juuri heidän vuokseenhan me kanoja aikoinaan hankimme. Pikkurenki istui pitkiä aikoja tipusia seuraamassa ja haluaa kuulla ja nähdä kanalan kuulumisia puhelimitsekin. Ikimuistoisia kokemuksia, totta kai.

Tällä hetkellä yksi maatiainen tykkäisi jälleen hautoa, mutta se ei kyllä enää ole luvallista. Istukoon taas tekomunien päällä. Mutta oikeita munia, niitä ei paljoa tule! Korkeintaan kolme päivässä, aina ei sitäkään. Ei tämän näin pitänyt mennä, mutta mutta…

Mainokset
Kategoria(t): Kanala Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kanatarhan ”äiteet”

  1. Sari sanoo:

    Onpa mukavia nämä sinun kanaperhe uutiset.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s