Tipusia odotellen

Meillä on jo vuosia ollut kanalassa vain maatiaiskanoja. Ne ovat kyllä kauniita ja suloisia kaikin puolin paitsi siitä syystä, että hautomisvietti on niin voimakas. Jos kolmesta kanasta yksi istuu pesässä pari kuukautta, toisen elimistö vielä odottelee muninnan alkamista ja ehkä vain yksi munii, niin ei hyvä. Ja sama jatkuu koko ajan, alusta loppuun ja lopusta alkuun. Siksi olenkin ollut tosi iloinen kolmesta Hy-Line Brown -rouvastani, jotka tehotyttöinä munivat päivittäin. Niiden elämä kuitenkin on aika lyhyt ja muninta-aikakin vain korkeintaan pari vuotta, että harmit on kummallakin rodulla.

Nyt 3-vuotias Siiri, ahkerin ja varmin hautoja, alkoi (tänä vuonna) toisen kerran urakkansa, eikä tainnut arvatakaan, että tällä kerralla onnistuu. Neljä merkattua tehotyttöjen munaa ja yksi maatiainen, siinä pienelle kanalle tehtävää kylliksi. Merkkaus siitä syystä, että kun emo lähtee kerran päivässä pesästä syömään, joku toinen voi käydä munimassa samaan pesään.

Kun isänä on sekarotuinen Kalle ja äitinä tehotyttö, haudontavietti ei ehkä periydy. Yllätykseksi panin joukkoon kuitenkin yhden maatiaisenkin, sillä olisihan se tipujen saanti jatkossakin mukava juttu kun nuo entiset vanhenevat.  Noh, sitähän ei tietenkään tiedä, tuleeko kanoja vai kukkoja, mutta pieniä, suloisia, piipittäviä palleroita kuitenkin. Ja laskettu aika on tällä kertaa laskettu niin tarkasti, että kolmen viikon kuluttua hautomisen aloittamisesta poikasia ihailemassa (ja sirkuttavia munia kuuntelemassa) ovat myös omat lapsenlapset. Taitaakin olla parin viikon päästä kesän huippuhetki tulossa!

Advertisement
Kategoria(t): Kanala Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Tipusia odotellen

  1. Sini_K. sanoo:

    Onpa ihana uutinen! Tosi kiva seurata, miten siellä tipuelämä tulee etenemään. Hyvää kesää!

    Sini K.
    kasvihormoni.fi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s