Ilmajoella

Eilen olimme jälleen Matka-Mäkelän mukavalla matkalla, tällä kertaa Ilmajoen musiikkijuhlien Mannerheim-oopperassa. Näyttömö on joen varressa, todella kauniilla paikalla.

Esityksen aikana ei saanut kuvata, mutta kuten tästä ennen alkua otetusta kuvasta näkyy, korkeat kulissit loivat mahtavat puitteet esitykselle, joka on jo pitkään ollut loppuunmyyty kaikkien näytösten osalta. Presidentti oli kuulemma edellisenä iltana ollut myös mukana ensiesityksessä, jonka rankka sadekuuro oli joksikin aikaa keskeyttänyt. Meillä oli kuitenkin kaunis kesäsää.

Waltteri Torikka lauloi Mannerheimin osuuden. Esitys seurasi melko tarkoin hänen elämänvaiheitaan, ainoa fiktiivinen henkilö oli taloutta hoitava, läheinen naisystävä Ida, jota esitti Johanna Rusanen-Kartano. Valtava joukko muita musiikin taitajia ja opiskelijoita sekä kaksi kuoroa – kyllä kelpasi kuunnella. Meitäkin oli suurin mahdollinen bussilasti, 69 innokasta.

Oopperan oli säveltänyt Tuomas Kantelinen, joka on yksi tunnetuimmista suomalaisista elokuvamusiikin säveltäjistä.

Upea esitys, liikuttava loppukohtaus. Tällainen päivä on taas yksi niistä, joka katkaisee arkisen aherruksen. Se oli täydellistä nautintoa ja lomaa herkullisine pohjalaispitopöytineen Koskenkorvalla. Nyt taas jaksaa lähteä vanhaan taloon pölypilvien keskelle.

 

Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s