Peikonpähkinä

Olen kerännyt jo kauan maljakkoon peikonpähkinän oksia, joita joskus saan kukkakauppojen kauniissa sidonnoissa. Mielessä on käynyt, kestäisikö tuo koristeellinen kasvi omassa puutarhassa, mutta asumme kaukana ykkösvyöhykkeestä. Kun sain esikoiselta ja hänen tyttöystävältään syntymäpäiväksi lahjakortin Viherlandiaan, oli hauska lähteä sinne seikkailemaan. Ravintolan puolelta saa herkullisen lounaan ja samalla voi ihailla alakerran väriloistoa.

Seikkailimme pihan kasvikäytävillä – ja niin sitten minullakin on nyt oma peikonpähkinä!

Istutimme sen alapihan suureen kukkamaahan, ison kiven viereen. Jospa kivi siirtäisi sille maalämpöä kylmimpänä aikana. Olisi todella upeaa nähdä talviset, huurteiset käkkyrät, kesällähän varret ovat lehtien peitossa. Kiitos lahjasta, nyt kokeillaan!

 

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Peikonpähkinä

  1. Tita sanoo:

    Rajoja pitää koetella. Eniten merkitsee pienilmasto. Minulla täällä vitosella on lukuisia kasveja, joille luvataan vain I tai II vyöhyke. Toiset menestyy ja toiset kuolee. Peikonpajun istutin syksyllä 2015. Se kuoli tappotalveen, kuten vaikkapa noin 20 pioniakin. Pitäisi istuttaa uusiksi, jotta selviäisi kestävyys. Punapähkinäpensas puolestaan on viihtynyt itsensä isoksi pensaaksi vuodesta 2010 lähtien. Paleltumatta edes oksankärjistä. Pitää vain rohjeta kokeilla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s