Joriinit maahan

Meillä on autotalli ollut joriinien eli daalioiden käytössä jo kuukauden. Mukulat ovat kasvattaneet juuria ja lehden alkuja kasvihuoneesta lapioidussa viimevuotisessa, kosteassa turpeessa, mutta nihkeästi on tuo kasvu kuitenkin edennyt. Hyvä niin, sillä kylmyys on estänyt ulos viennin eikä hämärä autotalli muutenkaan olisi pidemmän päälle hyvä kasvupaikka.

Nyt kun tuli lämmintä, istutimme  juurakoita omille paikoilleen pihan kukkapenkkeihin. Kasvimaan reuna sai jälleen punaista kerrottua pitkän pitkän, näyttävän rivin,

erikoisemmat suosikit sijoitettiin varsinaiseen joriinimaahan, isojen kivien luo.

Tässä kuvia viime vuoden kukinnoista:

 

Syksyllä laajensimme tulotien pitkää kukkapenkkiä niin, että takareunallekin mahtuu daaliarivistö. Sinne pääsi monta kappaletta tätä kaunista joriinia, jotka sain toissa syksynä keuruulaisilta tuttavilta.

Nämä yksinkertaiset, varhaiset kukkijat sijoitin myös sinne, omaksi ryhmäkseen. Väri on oranssiin vivahtava, hiukan haastava, mutta kukinta runsas. En oikein muista, minkä värisiä leimukukkia niiden eteen jäi, mutta pelkään, että värit riitelevät rajusti. No, näillä mennään, kun ne eivät enää kasvimaan reunaankaan mahtuneet. Täytyisi vissiin tehdä niille jonnekin ihan oma pieni kukkaympyrä! Löytyisiköhän vanhan talon pihapiiristä tilaa… hmmm… Mutta ne kanatuiset…. Pitäisi sitten tehdä aita.

Mutta milloin on se aika, kun ihailemme daalioiden kukintaa? En ilmoittautunut edes avoimeen puutarhapäivään, sillä se on tänä kesänä aivan liian aikaisin. Tällä hetkellä, perjantain lämmöstä huolimatta,  tuntuu siltä, että hyvä jos edes narsissit juhannukseen mennessä kukkivat!

Advertisement
Kategoria(t): Perennat Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Joriinit maahan

 1. Sylvi Pehkonen sanoo:

  Ihanat Joriinit, tai niinkuin minä kutsun Daaliat.
  Hyvät kasvut niille. Lämmintä nyt riittää. hyvää viikonloppua teille.

 2. Viherrilli sanoo:

  Upeita<3 Löysin tänne nyt googlaillessani konnantatarista:) Mukavaa toukokuun jatkoa!
  Terveisin Viherrilli

 3. helena reina sanoo:

  Onnistuin säilyttämään daaliat talven yli niin, että vihertävät nyt maassa. Kukintaakin ehkä joskus saa ihailla. Kiitos vuoden takaisesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s