Pikkuisen piian nimikkopuu

Äitienpäivä oli suurin piirtein yhtä viileä kuin kevät on antanut tähänkin asti olettaa. Maa oli kuitenkin sulanut roudasta, joten kun juhlahenkilö oli itse paikalla, päätimme istuttaa hänen  oman nimikkopuunsa. Kastelussa olikin jo reipas apujoukko.

Onnea matkaan sekä pikkuiselle piialle että hänen puulleen.

Koska olimme muutenkin lapiohommissa, pikkuväki kylvi myös omat kukkamaansa. Pikkurenki halusi ruiskaunokkeja, pikkupiika valitsi silkkikukan. Siispä sitä kasvattaa meillä jo neljäs sukupolvi, sillä tuo kaunis, yksivuotinen leikkokukka oli jo äitinikin suosikki. Koristehirssiäkin kylvettiin

ja tietenkin sitä ”taivaaseen asti kasvavaa” auringonkukkaa.

 

Vaikka nuoret kylvivät oman tilkkunsa tuonne mansikkamaan yläpäähän, mummolle jäi kuitenkin suuren suuri ala muokattavaa ja kylvettävää. Se saa odotella vielä pari päivää säiden lämpenemistä, sillä kolea pohjatuuli puhaltaa tämänkin peltoaukean yli niin että kesävaatteita ei ole voinut ajatellakaan käyttää.

Uskalsin vihdoin viedä tomaatit paikoilleen kasvihuoneeseen, mittarin mukaan sähklölämmittimen avulla lämpö pysyy reilusti plussan puolella. Vielä yksi kylmä yö ja sitten pitäisi helpottaa!

Tomaatit ovat kuitenkin sopeutuneet hyvin siirtoihin kasvihuoneen ja sisätilan välillä, sillä kukkia on  paljon ja hiukan raakileitakin. Helmikuun lopussa kylvin siemenet, toivotaan että juhannuksen jälkeen saisimme ensimmäiset maistiaiset. (Tiesithän, että pitkiksi venähtäneet taimet istutetaan makaamaan ja peitetään alkuvarsi mullalla. Se vain parantaa kasvua, sillä juuria ilmestyy varteenkin ja latva kääntyy itsekseen pystyyn. Näin meilläkin taas tehtiin.)

Äitienpäivän nakukakku, vaikkakin ulkomaisista mansikoista, toi pienen tuulahduksen kesästä. Ja kun katsoo sääennustetta pariksi viikoksi eteen päin, näyttää jo oikein hyvältä!

Kategoria(t): Piha ja puutarha, Pikkuväen kanssa Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s