Pieni kukkapenkki

Kerroin aiemmin, että suunnittelin poistettujen syreenien tilalle kapeaa kukkamaata. Olisihan tässä tärkeämpiäkin töitä ollut, mutta kukkapenkin tekeminen vie tietenkin voiton niistä. Helppo homma, kun pensaiden vahvat juuret oli jo poistettu kaivinkoneella, takareunallakin oli sopivasti kymmenen sentin penkka. Siihen taitoin juurimattosuikaletta toiveena, että voimakkaasti leviävä sireeni pysyisi omalla puolellaan. Möyhensin multaa, lisäsin uutta ja käänsin etupuolellekin taitetun muovisuikaleen. Tähän löytyi enää vain multasäkkejä, mutta ne sopivat tarkoitukseen tosi hyvin. Taitosreunan päälle lapioin mursketta painoksi ja kiviä rajaamaan multaa. Vain kasvit puuttuvat!

Jatkossa nurmikon leikkaus on vaivatonta, kun uusia mutkitteluja ei tarvita ja koneen pyörät voivat kulkea murskeen päällä.

Entäs kukat? Jotain perinteistä joka tapauksessa. Kunhan odotettu lämpö saapuu ja näen, mitä kotipihasta talven jälkeen vielä kasvaa, teen lopulliset päätökset. Nyt päädyissä on jo vanhan talon pihasta löytynyttä päivänliljaa ja ikivanhaa, kerrottua suopayrttiä. Saapa nähdä! Kun vaan kanatuiset sitten antaisivat tuon syrjäjisen kulman olla rauhassa, huoh…

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha, Vanhan talon kunnostus Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s