Leikkipaikka pikkuväelle

Meillä oli yhtenä päivänä kaivinkone siistimässä vanhan talon pihaa. Syreenejä oli kuritettu oikein kunnolla, mutta  juuret ja tapit

lähtivät hyvin irti, kun voimakas kone niitä raapi ja pyöritteli.

 

Edessä on vielä suuri työ saada maa haravalla niin tasaiseksi, että voisimme kylvää nurmikkoa. Mutta hyvällä alulla ollaan, tässä maantien lähellä on jo aika tasaista. Tuossa keskellä pihaa näkyy ruskea keijuangervoryhmä, jossa oli se  vahingossa kaatunut lipputanko. Nyt paikalle voisi pystyttää uuden, ei olla enää miltei kiinni syreeniaidassa, sillä sitä on poistettu parisen metriä pihan puolelta.

Kaivuri siisti myös isojen kuusien alustaa.

Kun ikävät syreenien tapit oli saatu pois, aluelle siirrettiin vanhan vaahteran isoja pöllejä, jotka pikkurenki jo aikaa sitten toivoi säästettäviksi. Pölleillä on kiva kiipeillä ja laho-onkaloita on hauska kaivella puukepeillä. Koska pöllit ovat hurjan painavia, ne eivät luiskahda vaikka päällä kiipeilisikin. Nyt asettelimme puukappaleet traktorilla

likimain ympyrän muotoon, joten on hauska loikkia puulta toiselle tai oikaista vaikka jotain apurataa pitkin, kun leikitään ”ei saa koskea maahan” -leikkiä. Tarkoitus olisi vielä tehdä penkki varastoon jääneistä lankuista ja voisi varmaan rakentaa myös matalan kävelypuomin, ihan vaan tasapainon harjoittelua varten.

Kun mielikuvitus oikein lähti laukkaamaan, keksimme, että pikkurenki jo varmaan osaisi nikkaroida majaakin sinne kuusien alle, sahalla käynnistä kun on jäljellä runsaasti pintoja. Joku kodan mallinen voisi olla helppo naulatakin. No, se on sitten joskus kesällä. Sitä ennen on edessä maalausurakkaa, sillä punainen rakennus on jo vuosia kaivannut uutta maalikerrosta pintaansa. Sitä varten saimme naapurista lainaksi telineitä.

Eipä tarvitse miettiä, mitä kesällä tekee! Onneksi oma pihapiiri on aika hyvässä kunnossa, niin ehtii paremmin suunnitella tätä vanhan talon pihaakin. Sillä kyllähän sinne ainakin yksi kukkapenkki pitäisi saada, entisen lisäksi!

Kategoria(t): Piha ja puutarha, Vanhan talon kunnostus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s