Kevättä mielessä

Eilen oli aivan mahtava sää. Isäntä oli aamupäivän metsää raivaamassa, mutta iltapäivällä, madekeiton ja juuri paistetun hiivaleivän jälkeen, lähdimme yhdessä puutarhahommiin. Omenapuuthan ne mieltä painoivat: Pitäisi käydä taas läpi kaikki kasvustot.

Tällä kertaa otimme parista ikivanhasta puusta aika reippaasti pois, ei kuitenkaan enempää kuin korkeintaan kolmasosan. Viime vuoden tuotto oli näissä vanhuksissa olematonta, jäkäläiset oksat eivät jaksaneet enää edes lehtiä puskea. Tähän työhön meitä rohkaisi ystäväpariskunta, joka on menestyksellä tehnyt näitä uhkarohkeita tekoja jo usean vuoden ajan. Vieraillessamme heidän luonaan saatoimme itse todeta, että tosiaan: Vanhat puut ovat saaneet uuden elämän.

Yksi vanha tyrnipensas – nykyisin jo isohko puu – sai myös kuritusta. Sen marjat olivat ennen isoja ja herkullisia mutta viime kesänä vain  pieniä rupusia jossain korkeuksissa. Ei niitä kukaan sieltä kerää eikä pysty linnuiltakaan suojelemaan. Tuli taas kokkoaineita.

Vielä jäi leikkaamatta  nämä oksat vanhasta kannosta, jossa vuosia sitten kasvoi  ”koripajupuu”. Saa myöhemmin tehdä vaikka lisää pajuaitaa.

Mutta kasvihuoneen ehdimme onneksi ennen iltaa vapauttaa talvipeitostaan. Se työ onkin yksi kevään ihanimmista hommista.

Talviuni saattaa pihatöiden myötä kaikota tämän puutarhamummon mielestä pikapuoliin!

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s