Vastoinkäymisiä

Miten se aina onkin niin, että kun alkaa tulla vastoinkäymisiä, niitä sitten kasaantuu oikein kunnolla. Nyt taidetaan jälleen olla siinä vaiheesa elämää, huoh…

Reilu viikko sitten olimme päivän ilman vettä, sillä sunnuntaiaamuna katkesi pannuhuoneesta vesiputki. Ihan vaan itsekseen, lämpimässä tilassa. Vedet roiskuivat ympäri seiniä ja alla olevaa kiertovesipumppua, jatkaen matkaansa lattiakaivoon. Kupariputken aika oli tullut tiensä päähän ja lopputulos oli se, että meillä elettiin sunnuntaipäivä vessojen ämpärivesien ja kaupan juontiveden kanssa. Suihkuunkaan ei iltasella päästy, mutta mieli oli silti iloinen, sillä olimme isännän kanssa kaksistaan, eikä tarvinnut miettiä ruuanlaittoja tai esimerkiksi vauvan pesuvesiä. Maanantaiaamuna putkimies hoiti asian kuntoon ja huokasimme helpotuksesta: Ei tullut muuta haittaa kuin se, että isännän sytykelaatikko kastui pilalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elo oli onnellista ja rauhaisaa, kunnes torstaina kävin aivan naapurissa olevassa lapsuuskodissani katsastamassa, että kaikki oli kunnossa – talo on nykyisin lomakäytössä. Tytär oli aiemmin ollut siellä luomassa taidetta tulevaa näyttelyään varten ja leivinuunia oli lämmitetty, mutta nyt oli jälleen vain peruslämpö päällä. Huomasin heti, että patterit olivat liian kylmät, kaikki ei ollut niin kuin piti. Isäntäkään ei saanut asiaa kuntoon ja seuraavana aamuna oli taas aika soittaa putkifirmaan.

Koska mies oli viikonlopun tiiviisti apuna Keuruulla järjestetyissä SM-hiihdoissa, oli minun vuoroni lähteä putkimiehen kaveriksi. Patteriverkostossa oli liian vähän vettä, minne se katoaa? Lattian alle? Putkisto kun on jo 60 vuotta vanha. Ei se vesi loppujen lopuksi edes kadonnut, sillä sieltähän se löytyi,  se vesi, olohuoneen lattialta. Olin niin järkyttynyt, että en edes ajatellut kameraa siinä vaiheessa, kun näin suurenevan vesilätäkön kulkevan kohti naapurihuonetta. Seinän vieressä, tv-tason takana näkymättömissä ollut ylimääräinen ja tulpattu vesiputki pulputti iloisesti kuin suihkulähde. Olihan se varmaan vuotanut piilossaan jo pitkään, sillä lattia oli aivan pilalla. Nyt tulppa oli lähtenyt kokonaan irti ja edessä on purkua ja kuivatusta. Mitä lie tuolta alta löytyykään, sammalia vai sahanpurua? Sen aikaiset eristeet eivät todennäköisesti muuta olleet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämän kaiken jälkeen odottelen kauhulla jatkoa, sillä ei kaksi ilman kolmatta – vai voisiko lauantainen vanhan television hajoaminen olla kuitenkin jo se kolmas vahinko…

Mainokset
Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Vastoinkäymisiä

  1. Nettimartta sanoo:

    Huh huh, olipa kosteita juttuja. Onneksi kaikki on korjattavissa ja korjattu. Olispas kätevää, kun putkissa ja johdoissa olisi viimeinen käyttäpäivämerkintä.

  2. Leila sanoo:

    Hui! Näin on todella minullakin. Putken näkyvissä. Sen vuoksi löysimme muinoisen kuuman veden vuodon ja sädesienen. Vielä talo sentään palastui. Nyt tarvittaisiin enkelienkin apua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s