Paholaisen hillo ja pikku-pizzat

Selasin risaista, vanhaa ”kiiltokuvakirjaani”, jonne olin kirjoitellut ystäviltä saatuja reseptejä. Yks kaks eteen avautui sivu, jossa luki ” Järvenpään pikku-pizzat”. Ehkä vuodelta 1986, heidän ylioppilasjuhlistaan Kangasalan ajoilta, oli tuo kirjoittamani ohje.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä näitä tehtiin pari sataa kappaletta kummankin lapsen ylioppilasjuhliin yli kymmenen vuotta myöhemmin ja sen jälkeen resepti on jäänyt unholaan. Nyt pakasteessa odottelee jälleen pientä suolaista – myös gluteenittomana – jouluajan vieraille:

Pikku-pizzat

  • 1½ dl maitoa
  • ½ dl öljyä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja

Sekoita kaikki aineet keskenään, pyöritä pötköksi ja leikkaa pieniin osiin. Taputtele ja venyttele (tai kauli) palat pyöreiksi, 6-8 senttiä halkaisijaltaan oleviksi letuiksi, laita leivinpaperin päälle pellille ja täytä saman tien. Meillä levitin pohjalle (reunoja myöten) paholaisen hilloa ja sen päälle kinkkurouhetta, pizzamaustetta ja juustoraastetta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paistetaan 220 asteessa noin 10 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja sitten se herkkujen herkku, paholaisen hillo. Alun perin löysin tämän sivun, mutta matkan varrella oma tapani on muuttunut makutottumusten myötä tällaiseksi:

Paholaisen hillo

  • 2 tölkkiä Mutti-tomaattimurskaa
  • 5 valkosipulin kynttä pikku-pikkupaloina
  • 1 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • oreganoa
  • ½ dl etikkaa

Keitä seosta 20-30 minuuttia ja lisää sitten paketti hillo-marmeladisokeria. Keittele vielä jonkin aikaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä on NIIN hyvää! Pitää maistella kattilassa jäähtyvää hilloa vähän väliä, siihen kun jää aivan koukkuun. Nyt on taas vuodenvaihteen pizzoihinkin tomaattisoosit valmiina, ellei sitten tule popsittua muun ruuan kanssa jo aiemmin…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kategoria(t): Kokataan - Lisäkkeet, salaatit, Kokataan - Suolaiset leivonnaiset, leivät Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s