Täytyypä panna vielä itsellekin tämä ihana ohje muistiin, sillä harmikseni olen huomannut, että toisinaan linkittämäni blogit vaan häviävät. Alun perin löysin reseptin täältä, ja näkkäriä on meillä sen jälkeen tehty hyvin monta kertaa.
Gluteeniton näkkileipä
- 2 dl maissijauhoja
- ½ tl suolaa
- ¾ dl auringonkukansiemeniä
- ½ dl pellavansiemeniä
- ½ dl seesaminsiemeniä
- ½ dl kurpitsansiemeniä (olen nykyisin jättänyt pois, kun ne hankaloittavat palojen leikkaamista)
- 2½ dl kiehuvaa vettä
- ½ dl öljyä
Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa, lisää öljy ja kiehuva vesi ja pyörittele lastan avulla tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, laita päälle iso muovipussi ja sinne kätesi. Levittele rauhallisin liikkein, molemmin käsin, taikinaa reunoja kohti hyvin ohueksi kerrokseksi.
Lopulta koko pelti peittyy. Tämä lämpimän taikinan silittely on se ihan paras työvaihe! Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi
ja paista 150 asteessa noin tunti. Kiertoilma on paras, mutta tietenkin muukin käy. Anna jäähtyä ennen paloittelua.
Nämä näkkileivät ovat todella, todella maukkaita. Maistuvat varmasti muillekin kuin gluteenitonta harrastaville. Varaudu siihen, että yksi pellillinen menee miltei maistelussa!