Gluteeniton näkkileipä

Täytyypä panna vielä itsellekin tämä ihana ohje muistiin, sillä harmikseni olen huomannut, että toisinaan linkittämäni blogit vaan häviävät. Alun perin löysin reseptin täältä, ja näkkäriä on meillä sen jälkeen tehty hyvin monta kertaa.

Gluteeniton näkkileipä

  • 2 dl maissijauhoja
  • ½ tl suolaa
  • ¾ dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl pellavansiemeniä
  • ½ dl seesaminsiemeniä
  • ½ dl kurpitsansiemeniä (olen nykyisin jättänyt pois, kun ne hankaloittavat palojen leikkaamista)
  • 2½ dl kiehuvaa vettä
  • ½ dl öljyä

Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa, lisää öljy ja kiehuva vesi ja pyörittele lastan avulla tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, laita päälle iso muovipussi ja sinne kätesi.  Levittele rauhallisin liikkein, molemmin käsin, taikinaa reunoja kohti hyvin ohueksi kerrokseksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lopulta koko pelti peittyy. Tämä lämpimän taikinan silittely on se ihan paras työvaihe! Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ja paista  150 asteessa noin tunti. Kiertoilma on paras, mutta tietenkin muukin käy. Anna jäähtyä ennen paloittelua.

Itse tehty näkkileipä

Nämä näkkileivät ovat todella, todella maukkaita. Maistuvat varmasti muillekin kuin gluteenitonta harrastaville. Varaudu siihen, että yksi pellillinen menee miltei maistelussa!

Kategoria(t): Kokataan - gluteenitonta leivontaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s