Härkäpapukokeiluja

Keuruulta en ole vielä onnistunut saamaan nyhtökauraa, mutta Härkistä kyllä löytyy. Sitä on nyt kokeiltu ja ihan hyviähän nuo härkäpapu-ateriat olivat. Yllätyin siitä, kuinka pieni paketti paisui tomaattimurskan kanssa niin isoksi, että riitti kahteen ruokaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensiksi tein pienen annoksen moussakaa viimeisistä omista kesäkurpitsoista. Ruskistin härkis-kastikkeeseen reilusti sipulia, lisäsin Mutti-tomaattimurskapurkin ja paketin Härkistä. Suolaa ja pippuria tietenkin. Ladoin kesäkurpitsaviipaleet voideltuun vuokaan vuorotellen kastikkeen kanssa ja kaadoin pinnalle paksun valkokastikkeen, lopuksi juustoraaste. Oli hyvää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen kokeilu oli pastitsio, samoista kastikkeista. Keitin pastaa (pussin pohjalle oli jäänyt pari desiä tavallista makaronia), levitin sen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Päälle punainen härkis-kastike ja lopuksi valkokastike sekä juustoraaste. Oikein hyvää tämäkin! Veikkaanpa, että isäntä ei huomaa eroa lihaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kokeilujen päätteeksi totesin, että kyseessä on ihan hyvä tuote. Varmasti ostan uudelleen.  Jossain vaiheessa ehkä törmään nyhtökauraankin ja sitten on niiden testien vuoro!

Mutta olihan meillä itselläkin kasvussa härkäpapuja. Hyvin kasvoivat, mutta sen, että niitä syödään kiehautettuna jo nuorena, kuulin vasta elokuussa. Oli meillä nuoria palkoja toki silloinkin, mutta suuri osa oli jo liian vanhaa siihen käyttöön. Keittelin pätkinä suolavedessä, mutta ei se maku oikein kolahtanut porukoille. Täytyisi varmaan totutella!

13668982_612620748906516_4138394321841463802_n

Niin sitten sato jäi ihan syksyyn mutta nyt en voinut enää siirtää päätöstä vaan piti keksiä, mitä tehdään. No, tehtiin näin:

Palot silvittiin kuten herneet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen jälkeen kiehautus (3-4 minuuttia) ja nopea jäähdytys. Pieni viilto paksumpaan päähän ja plumps, niin pullahti sisus kahtena puolikkaana esiin. Maistui aika kivalta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt ne ovat pussukoissa pakasteessa odottamassa salaattipöytää. Tai keittoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyllä tämä tapa taitaa olla se meikäläiselle sopivin, sillä makuun oltiin tyytyväisiä. Sen opin sain ensi vuodelle, että kylvän vain vihreitä papuja, sillä nuo punaruskeat muuttuivat keitettäessä aika ikävän näköisiksi!

Ja kasvimaalle ne on sijoitettava siten, että tuenta on helppoa. Nyt papumaa oli aika keskellä ja siksi tuli ongelmia kaatuvien kasvustojen kanssa. Tuolla ne seisovat, rautalankaverkon sisällä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta ensi kesään, kokeilu jatkuu toisin kuin bataateilla, hih…

Kategoria(t): Kokataan - Eturuuat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s