Viimeinen kesäinen päivä?

Keskiviikko oli mahtavan upea ja lämmin syyspäivä. Yöllä oli pientä hallaa, auton lasitkin jäässä. Mutta kun sumu haihtui,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

aurinko alkoi lämmittää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1959-vuoden Porche-vanhusta oli yritetty edellisenä päivänä ladata ja käynnistää, mutta eihän se onnistunut ennen kuin oli hommattu uusi akku. Käytetty tietenkin, sekin. Niin se hörähti vihdoin käyntiin ja pääsimme suunnitellusti perunoiden nostoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänä vuonna lajikkeina ovat olleet varhaisperunat ”Tammiston aikainen” ja ”Siikli”, talviperunat ”Opera”, ”Mozart”, ”Velox” ja päälaji ”Nicola”. Lisäksi on hiukan vanhaa lajiketta, ”Mantelia”. Kasvatusrivit oli merkitty tarkasti muistiin ja kellariin vietävissä laatikoissa on tietenkin nimilaput.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saamme olla kiitollisia tämän vuoden melko runsaasta sadosta. Koska maata oli parannettu hiekalla, laatukin oli moitteetonta. Nyt riittää perunoita itselle sekä lasten perheille ja vanhassa kellarissa ne säilyvät ensi kesään saakka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Illalla meille tuli vielä yksi ryhmä puutarhavieraita, tällä kertaa paikallinen reipas Martta-joukko. Kesäisessä säässä kahvikin nautittiin ulkona ja kesäiseltähän nuo kukkamaatkin vielä näyttivät.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olikohan tuo päivä kuitenkin se viimeinen kesäinen päivä tänä vuonna?

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Viimeinen kesäinen päivä?

 1. Aila Bennett sanoo:

  Hei Riitta,

  Taalla ei viela hallaoita ole ollut, vaikka tana yona saattaa lampotila laskea -5een. Viime viikolla oli viela paivalampotila +26. Luulen kuitenkin etta kesa on nyt ohi, aamusumut ovat alkaneet.

  Syysterveisin Aila

  • Kiitos Aila kommentista! Eipä nähty tänä kesänä vai olitteko lainkaan Suomessa?

   • Aila Bennett sanoo:

    Minulla oli tana kesana iso puutarhaprojekti tehtavana. Sen takia emme olleet Suomessa Tassa iassa ei jaksa tehda niin paljon aina kerrallaan mutta pala palalta se on tullut tehtya -melkein! Nyt olen lahdossa Etela-Afrikkaan viikon paasta kahden viikon lomalle yhden yswtavattareni kanssa. Piddetaan yhteytta!

    Hyvaa alkusyksya!

   • Hyvää matkaa sinulle! Toivottavasti tavataan ensi kesänä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s