Mansikan astiataimia

Tänä syksynä aurataan koko iso mansikkamaa muuhun käyttöön, sillä kuten aiemmin keroin, olen tosi kyllästynyt tuohon tuottamattomaan ja punkkien valtaamaan mansikkamaahan. Kasvimaan reunaan jäi kuitenkin vielä pieni kasvusto, jota sitäkin uusin keväällä kolmenkymmenen taimen voimin. Nekään eivät riittäneet kun talven viottamia kasvustoja näkyi olevan vielä loppukesästäkin. Koska oli kyse vain korkeintaan kymmenestä taimesta, tein rönsylisäyksen kuten aina ennenkin olen tehnyt:

Ensin kaksi vastakkaista viiltoa jugurttipurkin molemmin puolin ja reikä pohjaan liian sadeveden poistoon. Sitten hyvä, lähinnä emotainta oleva rönsy tiukasti purkin multapintaan kiinni ja varsien pujotus molemmista halkioista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pysyy napakasti paikoillaan eikä aikaakaan, kun voit katkaista rönsyjen varret ja sinulla on valmis astiataimi istutettavaksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä tämä tapa on ollut jo pitkään käytössä. Jopa niin, että kerään samat, valmiiksi leikatut ja reikäiset purkit varastoon seuraavia istutuksia odottamaan!

Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Mansikan astiataimia

  1. Sini_K. sanoo:

    Onpa käteviä nuo viillot tuossa purkissa, en ole tullut ajatelleeksi moisia ennen vinkkiäsi. Kiitos siitä! Toivottavasti saat näistä rönsyistäsi puhtaita ja hienosti marjovia taimia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s