Tällä viikolla meillä oli puutarhavieraita, joille ajattelin tarjota jotain hyvää oman pihan tuotteista. Niin syntyi ajatus tyrnikakusta, juurihan olimme niitä poimineet ja mehustaneet. Koska koko perheen suosikkijälkkäriä on aina ollut tyrnirahka, lisäsin vain liivatteet ja kakkuun tarvittava seos syntyi sitten siitä. Eli näin:
Tyrnihyytelökakku
Pohjaksi leikkasin ympyrän ohuesta, gluteenittomasta kääretorttulevystä. Laitoin irtopohjavuokaan ensin leivinpaperin, sitten kakkulevyn ja lopuksi täytteen:
- 2 purkkia rahkaa
- 4 dl kuohukermaa vaahtona
- noin 1 dl puristettua tyrnimehua
- sokeria maun mukaan
- 1 rkl vaniljasokeria
- 8 liivatelehteä liotettuna ja kiehuvaan vesitilkkaan liuotettuna
Kakku hyytyi jääkaapissa muutaman tunnin. Irroitin veitsellä ulkoreunat ja nostin reunuksen pois. Siirsin tarjottavan paperineen kauniille tarjoilulautaselle ja koristelin tyrnioksilla.
Oli tosi hyvää!