Tyrnihyytelökakku

Tällä viikolla meillä oli puutarhavieraita, joille ajattelin tarjota jotain hyvää oman pihan tuotteista. Niin syntyi ajatus tyrnikakusta, juurihan olimme niitä poimineet ja mehustaneet. Koska koko perheen suosikkijälkkäriä on aina ollut tyrnirahka, lisäsin vain liivatteet ja kakkuun tarvittava seos syntyi sitten siitä. Eli näin:

Tyrnihyytelökakku

Pohjaksi leikkasin ympyrän ohuesta, gluteenittomasta kääretorttulevystä. Laitoin irtopohjavuokaan ensin leivinpaperin, sitten kakkulevyn ja lopuksi täytteen:

  • 2 purkkia rahkaa
  • 4 dl kuohukermaa vaahtona
  • noin 1 dl puristettua tyrnimehua
  • sokeria maun mukaan
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 8 liivatelehteä liotettuna ja kiehuvaan vesitilkkaan liuotettuna

Kakku hyytyi jääkaapissa muutaman tunnin. Irroitin veitsellä ulkoreunat ja nostin reunuksen pois. Siirsin tarjottavan paperineen kauniille tarjoilulautaselle ja koristelin tyrnioksilla.

14222332_1150226601682625_3019578995137825221_n-1

Oli tosi hyvää!

Kategoria(t): Kokataan - gluteenitonta leivontaa, Kokataan - Jälkiruuat ja muuta makeaa, Kokataan - Makeat leivonnaiset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s