Hyvästi, mansikkamaa!

Nyt minulle riittää mansikanviljely! Mistä kummasta se johtuu, että meillä ei kaksi edellistä mansikkamaata onnistunut lainkaan? Maa on liian savista, juu juu, mutta nyt tähän viimeiseen oli lisätty hiekkaakin. Parina vuonna saimme jotain satoa, sitten mansikkapunkki valtasi koko kasvuston. Lumeton talvi viimeisteli tuhon ja kypsytti meikämummon. Tästä lähtien pakastettavat mansikat ostetaan ja meillä kasvatetaan vain ihan pienimuotoisesti muutamaa kymmentä tainta. Näin on.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska taimet kuolivat, aukkoihin levisi tietenkin rikkaruohoja. Ei edes rönsyjä jaksaneet nämä kolmevuotiaat enää kasvattaa. Koko kesän ne olivat oman onnensa nojassa, mutta viime viikolla päätimme isännän kanssa lähteä poistamaan mansikkakankaan. Sehän olisi helppoa, kun niitä rönsyjäkään ei ollut. No oliko? Ei todellakaan. Ulkoreunat olivat niin tiukasti mullassa ja heinäjuurakoissa, että meidän voimillamme ne eivät irronneet. Halusin kuitenkin säästää edes osan kalliista mansikkakankaasta vaikka jonnekin katteeksi, niinpä leikkasin keskustan pois. Sen jälkeen kangas olikin helppo poistaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta ne reunat, niiden kanssa isäntä teki töitä hartiavoimin. Olisi melkein tarvittu traktoria tai hevosta tuohon kiskomiseen, mutta lähtivät ne lopulta kuitenkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Miten ihmeessä muut poistavat vanhan mansikkakankaan? Onneksi: Meillä tätä ei tarvitse enää tehdä, sillä ei ikinä jne. Piste.

 

 

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Hyvästi, mansikkamaa!

 1. Heli Hämäläinen sanoo:

  Tervehdys taas järven toisesta päästä. Meillä pakkanen tappoi mansikat kolme vuotta sitten. Tästä viisastuneena hankin mansikoille viisi peittoa. Mansikat ottivat vaurioita viime talvena, mutta jäivät henkiin.

  Mansikkakangas on nimitys katekankaalle. Tässä kuvia hedelmätarhasta, jonka istutimme tänä kesänä. Tuolla ei voi aikuisen oikeasti viljellä mitään ilman katekangasta. Sitä on nyt maastossa 3 metrin leveydeltä melkein 200 metriä.

  https://goo.gl/photos/BcyXpC7aumiyX2mJ8
  https://goo.gl/photos/FL1iEQiu6yKyuKWo8
  https://goo.gl/photos/bUUKUg1qEsguCSPK7
  https://goo.gl/photos/XjErQwjQWmtSUsUh7

  Vielä kun saataisiin Keuruulle mehiläistarhuri ja mehuasemayrittäjä niin puutarhasta saisi enemmän satoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s