Tuoremehua omenista

Pirja-omena alkoi jo mennä ylikypsäksi ja Huvituskin pudotella satoaan maahan, joten oli aika tilata käynti tuoremehuasemalle. Keräsimme tietenkin myös talvilajikkeita ja yleensäkin suuren osan kaikista omenista tähän mehustuskeikkaan, sillä paras mehu tulee, kun yhdistää makeat ja happamat omenat. Maku tekeytyy talven mittaan, kun talvilajikkeet kuitenkin kypsyvät vielä mehussakin. Koska Jämsän mehuasema jouduttiin lopettamaan, lähdimme Ruovedelle. Hienosti hoitui homma sielläkin, kiitos ystävällisille omistajille! Puhtaat omenat, liotetut ja puhtaat pullot sekä korkit jätettiin heidän huomaansa ja me isännän kanssa lähdimme tutustumaan paikkakuntaan tarkemmin.

IMG_1522

Laivaranta oli ilmeisesti aika uusi. Kaunis ja viihtyisä ravintoa, jossa mekin ruokailimme. Yllättävästi lounastajia oli jokaisessa pöydässä, osa jopa ulkotiloissa. Suosittu paikka!

IMG_1523

Pari kirpputoriakin bongattiin, aina jotain tarttuu mukaan pikkuväelle.

Kun mehut olivat reilun parin tunnin kuluttua pulloissa, lähdimme paluumatkalle, joka sopivasti kulki Himmaanmäen näköalatornin ohi.

14054239_1134604856578133_5201123994669088687_n

Kiipesimme katselemaan maisemia, yläilmoihin.

IMG_1526

Aivan lähellä näköalapaikkaa sijaitsee Vaissin kaalikääryletehdas ja sen tehtaanmyymälä. Mukaan lähti tasarahalla iso laatikko kääryleitä ja pari pientä kaalilaatikkoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mukava päivä, kaikenlaista nähtävää. Toistakymmentä vuotta vanhat, suurella vaivalla haalitut pullot koreineen odottavat jälleen vitamiineineen talven tuiskuja.

IMG_1564

Kaksi kuukautta olimme ilman tuttua, aamuista omenatuoremehulasillista, mutta nyt sitä jälleen riittää ensi kesään saakka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s