Harmitus sentään,

kun nuo fasaanit tunkevat nokkansa kaikkialle. Ihmetelin jo jonkin aikaa, miksi punajuuret eivät kasva kunnolla. En ollut vielä kitkenyt rivejä, sillä odottelin selkeää, punaista lehdistöä näkyviin vesiheinien seasta ja kun vihdoin kävin työhön käsiksi, mitä sieltä paljastuikaan! Joku oli käynyt nokkimassa pikkuhiljaa uudet kasvut, vaikka pienet taimet kuinka yrittivät selvitä ja pukata lehteä.

punajuuret

Huonolta näytti lopputulos, osa oli kokonaan kuollut ja vain muutama hyvä taimi hävityksen seassa. Eikä tässä vielä kaikki, sillä myös lehtikaalit oli popsittu. Ei kokonaan, mutta nokittu pehmeitä lehtiä niin, että vain lehtiruodot olivat jäljellä. Tämä kuva on kaalista, jonka pelastin kasvihuoneeseen turvaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiusankappaeen – tai useamman sellaisen – täytyi omistaa nokka, metsäkauriit olisivat syöneet muutakin. Aamuisin heräsin usein fasaanikukon rääkymiseen, täällähän se sitten oli, töissään. Tosin ensi kerralla se saa kokea vihreän verkkoyllätyksen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olimme viikonloppuna lyhyellä lomalla Tallinnassa. Keuruulta on helppo lähteä mukaan Matka-Mäkelän bussiin, tällä kertaa mennen tullen jopa kotiportilta. On ihanaa nauttia kiireetöntä hotelliaamiaista ja istua iltaa huolettomasti mukavassa seurassa herkullisen ruuan ääressä.

Tallinnassa

Tällä viikolla meille tulee isännän kanssa kuluneeksi 44 vuotta häistä, joten juhlistettiin näin hääpäivää vähän etukäteen. Kotiin palatessa kasvihuoneessa odotti iloinen yllätys, taitaa tulla juhannuskurkku!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kylvin niitä tänä keväänä vähän eri aikoihin, joten ensimmäisen laatikon sato alkaa jo valmistua mutta viimeiset, mustissa istutuskasseissa, ovat vasta parilehtisiä. Mangoldi on vasemmalla todella pitkällä, kasvupaikkana nurin päin käännetyt kaupan multasäkit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta ne juhannuskukat, ne taitavat kukkia jo nyt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P.S. Juhannuksesta puheen ollen, vielä ehdit hyvin valmistaa tätä (klik) raikasta raparperijuomaa.

 

Kategoria(t): Kasvihuoneessa, Kasvimaa, Piha ja puutarha Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Harmitus sentään,

  1. Rouva Hyrskyn Myrskyn sanoo:

    Onhan se todella hienoa, että on monenlaista elämää pihapiirissä, mutta kun eivät tiedä mihin ei saa koskea! Harmittaa varmasti. Meillä onneksi ei syöjiä ole(kop,kop), pienempää harmia aiheuttaa mm kissa, joka laittaa aina minun kylvämäni rivit sekaisin käydessään kuopimassa ihanan kuohkeaa multaa..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s