Viikon varrelta

On kulunut 45 vuotta siitä, kun valmistuin lastentarhanopettajaksi. Meillä oli sen kunniaksi kaksipäiväinen kurssitapaaminen Jyväskylässä ja keskiviikkoiltana käytiin joukolla kuuntelemassa kevään viimeinen, upea Grande finale -konserttikin. Kolmestakymmenestä meistä oli paikalla vajaa kaksikymmentä, joten juttua riitti! Sain yövieraiksi kaksi ystävää ja aina on virkistävää nähdä. Mutta sitten oli palattava takaisin arkeen.

Kasvihuoneessa lämpö on kasvattanut jo toiset kukkatertut tomaatteihin,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ja kasvimaa on melkein valmiina. Puuttuu enää zinnian ja bataattien taimia, jokunen purjokin taitaa kuulua istutettavien joukkoon. Mutta harsojen alla odottavat jo ruusu- ja parsakaalit sekä herneet, jotka muuten häviäisivät fasaanien suihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tähän, pikkurengin kasvimaan laitaan, on suunnitteluvaiheessa pajuaita. Jospa se ensi viikolla jo valmistuu, niin on sitten odottamassa kevätkylvöjä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hassua, että näihin pajuihin tuli kissoja vielä katkaisemisen jälkeen! Ajateltiin kuitenkin käyttää niitäkin aitaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Levitimme isännän kanssa ison traktorikuormallisen kuorikatetta aronia-aidanteelle sekä vadelmille, tyrneille, saskatooneille ja mustikoille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäisen kerran meille on tulossa valtavasti kukkia pensasmustikkaan, varmaan oli järkevää kaivaa vuosi sitten se kaivanto ja täyttää happamalla turpeella. Jos vain sitten pölytys onnistuu…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joriinipenkin daaliat ovat  mukavasti kasvaneet. Ehkä kukkiakin on jo heinäkuussa! Noiden kaarien päälle olen tarvittaessa levittänyt suojaharsoja kylmien öiden varalle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viimekesäinen komposti on käännetty toisen vuoden lokeroon. Sieltä se sitten syksyllä siirretään takimmaiseen, vihreään kompostoriin kypsymään vielä vuodeksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Tänään oli vuorossa mökkipuiden katkomista ja pilkkomista. Esikoiselle kiitokset! Juuri sopivasti saimmekin työn valmiiksi ennen toivottua sadetta.

Puutalkoot terassi

Suuri valkoposkihanhien lauma lensi mökkijärven yli kohti pohjoista ja saunan sekä uinnin jälkeen rauhoituttiin kotona ihailemaan tätä kaunista vihreyttä.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kasvimaakin odotti sadetta. Kuinkahan täynnä vesimittari on kahden päivän kuluttua?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Viikon varrelta

  1. helliaalto sanoo:

    Mielenkiintoinen postaus!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s