Kasvihuoneen ensimmäiset muuttajat

Enpä ole aiemmin uskaltanut viedä taimia kasvihuoneeseen näin aikaisin, mutta nyt tuntuu ihan siltä, että kyllä ne jo selviävät. Ainakin osa. Sunnuntaina, 17. huhtikuuta, sinne muuttivat pienissä purkeissaan tomaatit ja kuusi esikasvatuksessa ollutta varhaisperunaa. Koska hallaöitä on varmaan vielä tulossa, omille paikoilleen en uskaltanut niitä vielä laittaa ja piti muutenkin tehdä vähän apujärjestelyjä: Kattoon roikkumaan kaksinkertainen hallaharso. Päivisin se saa olla sivussa, mutta kylmän yön uhatessa pudotan sen teltaksi kasvien ylle…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…ja kytken lämmittimen päälle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Puhallus ohjataan harson alle tunnelia pitkin, joten ei tarvitse koko huonetta lämmittää ja pärjätään pienellä teholla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joka vuosi viritämme myös varjostusverkon etelän seinälle.  Se poistetaan vasta heinäkuussa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kurkut ovat niin arkoja kylmälle, että niitä ei voi vielä ajatellakaan ulos siirrettäviksi. Maan lämpötila oli vain kahdeksan astetta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siksi istutinkin esikasvatuksessa olleet taimet suuriin muovialtaisiin, joissa ne on helppo siirtää vaurioitumatta kasvihuoneeseen sitten kun on oikea aika. Lasikuistilla on tällä hetkellä melkoisen ahdasta liikkua…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…mutta toisaalta väliaikaiselle taimipöydälle tuli hurjasti uutta tilaa, jota tosiaan tarvitaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lobeliat ovat vasta näin pieniä, mutta ne on kylvetty  valmiiksi ryhmiin. Koulimista ei enää tarvita ja kun kasvit ovat istutusvaiheessa, lohkaisen vain kunkin ryppään erilleen multapedistä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kesäkurpitsat ja mangoldit on kylvetty, kääpiösamettiruusut, ruusu-,  parsa- ja lehtikaalit odottavat koulimista omiin potteihinsa. Ruusupapujakin pitäisi panna alulle ja rapean lehtisalaatin siemeniä toivon löytäväni tänään Jyväskylän Viherlandiareissulta. Sokerimaissin siemenet saavat odottaa vielä kolmisen viikkoa samoin kuin avomaan kurkku, jonka taimet vuosi sitten paleltuivat moneen kertaan kurkkulavassa.

Kylvönapit ovat kyllä aika kivoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ne turvotetaan ensin vedessä ja siemenet pudotetaan keskellä olevaan reikään Olen usein käyttänyt näitä varsinkin salaattien esikasvatukseen. Kastelusta on huolehdittava hyvin ennen ulos siirtämistä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Juuri kun saimme sunnuntaina kasvihuoneessa kaiken kuntoon kasteluvesisaavia myöten, alkoi sataa. Onneksi ehdimme lauantaina pilkkoa loputkin tähän klapikoneeseen sopivat puut. Vain liian suuret jäivät odottamaan toista laitetta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunnuntai-iltapäivästä tulikin sitten ihan oikea lepopäivä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Advertisement
Kategoria(t): Kasvihuoneessa Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kasvihuoneen ensimmäiset muuttajat

  1. sylvi sanoo:

    Me ei vielä olla uskallettu viedä kasvihuoneeseen tomatteja. Ei meillä ole sinne lämmitystä. Niistä kyllä tulee paljon vahvempia kun saavat kunnon valossa kasvaa.

    • Juu,, kyllä se lämmitys täytyy varmistaa jos näin aikaisin vie. Meillä oli aiemmin vain pitkällä johdolla tilapäisesti, mutta kun koottiin tuo kunnollinen lasihuone, niin kaivettiin kaapeli maahan. Olisi tietenkin hienoa, jos olisi lämpömatto mullassa, mutta kyllä näinkin pärjätään oikein hyvin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s