Kummitusmuisto

Tässä eräänä päivänä tuli sattuneesta syystä mieleen muisto neljänkymmenen vuoden takaa. Olin nuori rouva, innostunut leipomisesta ja kodinhoidosta muutenkin. Ja kiinnostunut lukemaan kaikenlaisia paranormaaleja ilmiöitä käsitteleviä tekstejä. Selvänäkijä Aino Kassinen oli silloin voimissaan ja hänestäkin kirjoitettiin paljon. Kirjahyllyssämme oli useita tähän aiheeseen liittyviä kirjoja ja olihan meillä kotonakin muinoin kummitellut (sivun oikeassa laidassa osio ”Aaveita ja jännitystä”).

Mikä se syy asian muistamiseen nyt sitten oli? Noh, kääretorttua varten pöydälle levitetty, sokeroitu leivinpaperi. Sattui nimittäin taas samalla tavalla kuin kauan, kauan sitten:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin silloinkin levittänyt leivinpaperia, kupera puoli päällä päin, työpöydälle. Sekoittelin vieressä taikinaa ja yhtä äkkiä näin kauhukseni, kuinka paperin kulma alkoi käpertyä ylös, irti pöydästä. Se painui sitten heti takaisin, mutta nousi jälleen: koko sivu taittui ihan kunnolla toisen puoliskon päälle, heilui siinä itsekseen kuin minua tervehtien ja kääntyi pöydälle takaisin. Ja sama vielä kolmannenkin kerran.

Muistan vieläkin sen kamalan tunteen, kun sydän hyppäsi miltei kurkkuun. Jäykkänä kauhusta huusin miestäkin apuun. Olin nimittäin ihan varma, että joku kuollut haluaa nyt ottaa minuun yhteyttä rajan takaa. Olinko lukenut liikaa noita kirjoja? Taidan muuttua selvänäkijäksi itsekin… Ja tosiaan, siihen loppui se kiinnostus.  Hävitin kirjat ja päätin, että enää en edes ajattele moisia asioita. Enkä ole ajatellutkaan, paitsi aina silloin, kun tämä sama ilmiö toistuu. Aika usein, oikeastaan. Mistähän se johtuu? Staattista sähköä? Onko sinulle tuttu juttu?

 

 

Advertisement
Kategoria(t): Aaveita ja jännitystä Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Kummitusmuisto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s