Kaunista mutta kylmää

Ensi yöksi on Keuruulle luvattu jopa kolmekymmentä pakkasastetta. Lunta on edelleen vain kymmenisen senttiä, joten kovasti minua surettaa viime kesän uusien istutusten vointi. Pärjäävätkö esimerkiksi kirsikkapuut? Kotiloille tämä on surullinen talvi mutta sehän on vain hieno juttu.

ennuste

Petivaatteet kannattaa nyt viedä ulos patjoja myöten: Jo kuuden tunnin oleilu 20 asteen pakkasessa tappaa pölypunkit. Meillä ei ole juurikaan pehmoleluja, mutta jos olisi, veisin nekin korissa ulkoilemaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Isäntä harmittelee, kun ei ole vielä kertaakaan päässyt hiihtämään. Juuri ja juuri  lumi ehkä pururadalla siihen riittäisi, mutta ei todellakaan huvita lähteä tuohon säähän. Itse olen sairastanut nyt yli kaksi viikkoa, kaveriksi ei minustakaan olisi ollut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä sairastaessani tuli eteen sellainen uusi juttu, että apteekista ei aina saakaan tarvitsemaansa lääkettä. Minulle tuli ensin, flunssan kylkiäisenä, tavallinen sidekalvontulehdus, mutta viikon kuluttua olikin jo herpes-virus iskenyt silmään. Koska kerran aiemminkin on näin tapahtunut, tunnistin oireet ja varasin ajan samalle päivälle Jyväskylään silmälääkäriin. Mutta se lääkkeen saanti! 3-prosenttista Zoviraxia ei ole Suomessa saatu liki vuoteen ja toinen, korvaava lääke, oli maahantuojalta loppu. Kolmatta (Virupos) sitten onneksi oli yhdessä apteekissa yksi tuubi, joten onnellisena lähdimme kotimatkalle. Ihmetellessäni asioita farmaseutin kanssa, hän totesi, että ei  ole lainkaan varmaa, että jotain lääkärin määräämää lääkettä tosiaan aina edes saa. Jos matkamme on samansuuntainen kuin Kreikalla taannoin, niin näitä vastauksia saattaa tulla useamminkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt kuitenkin nautin siitä, että kurkkuun ei ole niellessä sattunut kahteen päivään. Silmä on kunnossa ja olo muutenkin jo ihan mukava: Todisteeksi  makuuhuoneen ikkunalla on korissa kaksi bataattia heräämistä odottamassa, mutta siitä kerron sitten, jos niiden talviunet loppuvat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kategoria(t): Kanala, Piha ja puutarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s