Pakkassäätä

Tuntuu huikealta muistella taakse päin  näitä sään vaihteluita. Jouluaattona kanat ulkoilivat ja vuoden pimeimpänä päivänä keräsimme suppilovahveroita. Vaivatta olisi uimaankin vielä mökillä päässyt.

20151205_111752

Sitten tuli hyytävä kylmyys, joka tuottaa minulle puutarhaihmisenä aika lailla pelkoja. Märkä maa jäätyy syvältä. Pilvikirsikka? Tarhajuoru? Kurjenmiekat? Entä miten käy mansikoiden? Kukka-aiheet tuhoutuvat varmaan suurelta osin, sillä suojaavaa lumipeitettä meillä ei juurikaan ole. Ja peitettäviä alueita on ihan liiaksi, vaikka arimmilla toki havut ovatkin. Koska lumi puuttuu, ainoa paikka, missä pulkkia saattoi lasten kanssa vetää, oli nurmikko.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta olihan sekin toki hauskaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Järven jää on jo vahvaa,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

mutta varmuudeksi kävimme luistelemassa jäähallissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja leikkimökissäkin saattoi ulkoilla, sinne ei ainakaan tuullut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Isäntä kävi aamulla peittelemässä rannassa lähdettä, josta meille tulee vesi. Ei ole tietoa, miten lumettomuus pumppuihin voisi vaikuttaa, kun ei ole kokemustakaan, mutta putkifirmasta sanottiin, että voihan sitä varulta peitellä, vaikka ehkä ei olisikaan tarvetta. Kanalassa täytyy myös olla pieni lämmitin, että pysytään plussan puolella. Maatiaiset eivät kovin lämmintä onneksi kaipaa, viitisen astetta on ollut ihan sopivaa. Mutta ikkuna on jäässä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pikkurenki löysi siellä käydessään salapesänkin: Pohjapehkuihin oli nurkkaan piilotettu kymmenkunta munaa. Pystyivätpä minuakin huijaamaan! Taitaa tuo aurinko paistaa niin matalalta, että munintapesät ovat liian valoisia. Nyt siinä on pahvi esteenä, saapa nähdä onko apua. Ja yksi rouva sen kun vaan istuu pesässä ja hautoo tekomunaa. Mikael nosteli hautojaa päivittäin toisten joukkoon, mutta eihän se mitään auta. On kuitenkin mukava pitää kanaa sylissä!

12402069_523141481187777_4841820311475475474_o

Mökkiranta oli jäätynyt kesken aallokon…

20151231_112304

…ja puron pikkuinen putouskin oli kauniisti jäässä.

20151231_112658

Huoh… Joulu on enää vain uusi muistoraita mummolan riepumatossa. Joku sanoi kerran nauraen, että parhaat jouluvalot olivat lasten autojen perävalot, kun he lähtivät omiin koteihinsa joulunvietosta. Minusta ei kyllä tuntunut siltä, haikeana heitä hyvästelin pihalla. Ja sisälle tullessani poskella tuntui vielä pikkurengin suloinen suukko.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta joko olisi aika odotella siemenesitteitä? Noh, nyt stoppia ajatuksiin. Ensin hoidellaan flunssa pois ja nautitaan näistä kauniista kukista. Tädille kiitos tuosta etualan ihanasta asetelmasta! Vanhat orkideatkin alkavat pikkuhiljaa avata nuppujaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kauniita yhdessä nämä kaikki. Kuten joulun muistokin.

Advertisement
Kategoria(t): Koti Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s