Inkiväärivinokkaat

Huomasin täällä Suvikummussa (klik) kivan ohjeen helppoihin pikkuleipiin. Kun kaikkea löytyi kotoa, päätin kolmantena adventtina kokeilla, miten maistuvat meidän isännälle. Hyviä olivat!

Inkiväärivinokkaat

  • 100 g pehmeää voita
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl vaaleaa siirappia
  • 2 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua inkivääriä

Vatkaa voi, sokeri ja siirappi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet keskenään sekoitettuna. Leivo taikinasta kaksi pellin mittaista pötköä, painele hiukan litteämmiksi haarukalla, jotta saat kivan kuvioinnin. Paista 200 asteessa rapeiksi ja kauniin ruskeiksi. Leikkaa kuumina terävällä veitsellä vinoviipaleiksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yhdestä annoksesta tuli noin 20 pikkuleipää, en kuitenkaan vielä ensimmäisellä kerralla uskaltanut tehdä kaksinkertaista taikinaa. Olisi kyllä kannattanut, olivat ne niin hyviä!

Joulun alla tulee tehtyä muitakin pikkuleipiä, joten kannattaa kurkata tämä, jo aiemmin bloggaamani ohje. Taas on purkillinen puolukka-cookieita meilläkin valmiina.

12360122_516562965178962_6149470028101896702_n

Kategoria(t): Kokataan - Makeat leivonnaiset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Inkiväärivinokkaat

  1. Leila sanoo:

    Voi kiitos! Noita minäkin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s