Tätä herkkua saimme ystäviemme Seijan ja Reijon luona. Aiemminkin olen punajuurista samantapaista tehnyt, mutta tämä oli vielä paljon mehevämpää ja maukkaampaa, joten pyysin heti ohjetta ja sain luvan laittaa sen myös tänne blogiin. Kiitos reseptistä, tätä kannattaa muidenkin kokeilla!
Punajuurilaatikko
- 6 raakaa punajuurta
- 2 omenaa
- 2 isoa sipulia
- ½ palaa Aura-juustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 tlk smetanaa
- Sallisen peruna- ja vihannesmaustetta tai vastaavaa
- hiven suolaa tarvittaessa
Pinnalle hapankorppuraastetta
Kuori punajuuret, omenat sekä sipulit ja raasta ne pienellä terällä. Laita voideltuun uunivuokaan, hauduta 175 asteessa noin tunnin verran. Lisää murennettu sinihomejuusto, mausteet, kerma sekä pieni tölkki smetanaa. Pinnalle hapankorppurouhetta. Haudutusta jatketaan tämän jälkeen vielä nelisenkymmentä minuuttia.
Seija neuvoi minulle, että voisin tehdä suttuisemmat hommat jo etukäteen niin, että raasteiden esikypsennyksen jälkeen vuoka pannaankin jäähdytettynä pakasteeseen. Myöhemmin sitten lisätään muut aineet sulatettuun seokseen ja paistetaan valmiiksi. Niinpä minulla onkin nyt kuva vain puolivalmiista ruuasta ja pakasteessa kolme pussillista jatkoa odottamassa. Haudutin raasteet (suuri erä) leivinpaperilla vuoratuissa isoissa uunivuoissa, sekoitinkin välillä. Olipas kätevää!
P.S. Paistoin itsenäisyyspäiväksi pakasteesta ensimmäisen kaksioisaisesti valmistettavan laatikon, joten nyt löytyy kuvakin. Herkullista ja mehevää, suussa sulavaa.
Kiitos ohjeesta, tätä tulen tekemään!
Ole hyvä vaan!
Teen samaan tapaan,käytän omenan sijaan ananasmurskaa.Teen aina jouluksi.
Ananas sopii varmaan tosi hyvin mukaan! Kiitos vinkistä!