Inkerin ihannekakku

Mietin tässä taas joulun leipomuksia ja muistin 85-vuotiaan ystävämme Inkerin aprikoosikakun. Kiitos ohjeesta, vuosien takaa!

Ihannekakku 

  • 3 munaa
  • 200 g sokeria
  • 200 g vehnäjauhoja
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g voita
  • 1 dl vettä
  • 1½ dl pilkottuja aprikoosipaloja (pehmeitä tai liotettuja)

Kiehauta vesi, lisää voi ja aprikoosipalat, Anna hautua. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhoseos siivilän läpi. Lopuksi voi-vesi-aprikoosiseos kiehuvana. Kaada voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia 175 asteessa. Ensimmäiset 20 minuuttia käytän kakuissa aina vain alalämpöä, nousevat silloin tasaisesti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pirteä, herkullinen, erilainen kakku! Tein tällä kertaa kakun kokeeksi gluteenittomista Jytte-jauhoista, maku oli erinomainen. Ongelmaa oli kuitenkin viipaleiden leikkaamisessa: Rakenne kun on gluteenittomille jauhoille tyypillisen murenevaa, niin teräväkin veitsi kuljetti aprikoosipaloja edellään ja rikkoi viipaleet. Jos jatkossa teen tätä muusta kuin vehnäjauhoista, huristan aprikoosit sauvasekoittimella aivan rikki.

Advertisement
Kategoria(t): Kokataan - Makeat leivonnaiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Inkerin ihannekakku

  1. Konnadonna sanoo:

    Samantyylinen aprikoosikakku on ollut joululeipomisperinteenä minulla monena jouluna. Aprikoosi tuo mukavasti kirpeyttä makean keskelle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s