Niin synkkää,

niin kovin synkkää. Vettä satelee, päivä ei valkene lainkaan. Aamuhämärästä siirrytään suoraan iltahämärään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mielikin synkistyy, kun seuraa uutisista tämänhetkisiä katastrofeja. Monen elämää ne ovat ympäri maailmaa koskettaneet, liian monen. Keuruullekin, alun vastustuksen ja ongelmien jälkeen, on tähän mennessä majoittunut jo noin viisisataa pakolaista. Olemme etsineet ja keräilleet kulloinkin tarvittavaa tavaraa matoista leluihin ja lakanoista astioihin, sillä konkreettinen toiminta rauhoittaa ahdistunutta mieltä: Voin olla hiukan avuksi.

Kun kävimme Tampereella pikkuväkeä tervehtimässä, märkä tie imi kaiken valon. Kovasti kaipailen lunta, edes pientä lumipeitettä. Ja lapsiperheet kaipaisivat pientä pakkasta – ainainen kurahousukeli ei ole mukavaa.

Katti-ronttikin kiikuttaa pitkissä karvoissaan sisälle hiekkaa ja muuta roskaa. Kun se hyppää lattialle tuuletusikkunassa olevasta kissanluukusta, kuuluu vain rapinaa: Enimmät tuliaiset siinä onneksi irtoavat suurin piirtein samaan paikkaan. Mutta takiaiset, niitä sitten kiskotaan ja jopa leikellään irti. Kun olen tietokoneella, se haluaisi aina tulla pöydälle näppäimistön päälle makoilemaan, vaikka tietääkin, että se on kiellettyä. Siispä se ovelasti hyppää isännän tv-tuolin selkänojalle ja siirtää varoen etupäänsä kirjoituspöydän puolelle. Tässähän saa olla, vai kuinka?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta on ankeassa plussakelissä jotain mukavaakin, sillä suppilovahverot ovat, vasta nyt, alkaneet kunnolla kasvaa.

12239515_970266419678645_3565869104051508269_n

Ja vuoden pimein päivä lähestyy pikavauhtia, joten ei valoonkaan enää kovin kauaa ole!

 

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Niin synkkää,

  1. Leila sanoo:

    Näin on! Hyvin tätä aikaa henkiselläkin tasolla kuvaava kuva sinulla tuolla ylhäällä! Raaheenkin on tulossa turvapaikkahakijoiden majoitus. Kun ehdin, kerään minäkin sinne kampetta. Nyt on ollut vielä puutarhahommia, salaojaa taas kaivetaan. Tuo sinun kissasi muistuttaa paljon sitä jo aika villiintynyttä kissaa, jonka saimme loukkuun ja löytöeläinkotiin. On kuulemma kuitenkin hellä ja ihmisrakas, kun nyt on saanut hoitoa. Hyvä mieli, kun saatiin kissa turvaan. Niin ne molemmat nukkuvat täälläkin tyytyväisinä sisällä, aamuyöstä lähtivät hiirijahtiin.
    Hyvää talventuloa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s