Saija-ystävälle kiitos tästä ohjeesta!
Riisirieska (gluteeniton)
- 3 dl vettä
- 1 dl puuroriisiä tai muuta riisiä
- nokare voita
- ½ l nestettä
- 3 dl kaurahiutaleita
- 2 munaa
- ½ tl suolaa
Kiehauta vesi ja lisää riisit kypsymään. Kun puuro on valmista, laita sekaan sulamaan nokare voita. Lisää sitten neste (meillä vesi-maitoseos) ja muut aineet. Kaada löysä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista reilussa 200 asteessa kauniin ruskeaksi.
Tästä tuli oikein hyvää. Vähän kuin pannarin ja pizzan välimuoto. Seuraavaksi kokeilen valmistaa sitä pikariisihiutaleista, sillä arvelen, että vaikka meillä vanhoilla on aikaa, niin monelle nuorelle tuo riisin kypsyttäminen on kiireisessä arjessa liikaa. Vai olenkohan ihan väärässä?
Sinulla on täällä tosi hyviä gluteenittomia ohjeita. Useita niistä olen kokeillut ja hyväksi todennut. Tästä ohjeesta olisin kysynyt, tulisko ihan glut.jauholla yhtä hyvää, koska meillä ei voi kauraakaan käyttää.
Jos kaura ei sovi, niin voisiko siihen panna jonkin verran enemmän riisiä ja sitten gluteenitonta jauhoa loppu? Vaikka reilu 4 dl vettä ja 1½ dl riisiä puuroksi sekä 2 dl gluteenitonta jauhoa kauran tilalle. Saattaisi olla tarvetta myös leivinjauheelle siinä tapauksessa. Mutta en tosiaan ole kokeillut, onko suhde sopiva näin.
Mukavaa, että olet tykännyt ohjeista, minullekin tämä on aika uutta ja siksi joudun paljon kokeilemaan. Parhaat sitten jaan muillekin! Iloisia leipomispäiviä sinulle!
Kiitos, kokeilenpa tätä näillä ohjeilla!
Toivottavasti onnistuu!
Paluuviite: Kuinka vältän ruokahävikkiä – Ruokaideat
Paluuviite: Tähteiden jalostaminen uusiksi ruuiksi – Ruokaideat
Paluuviite: Tähteiden jatkojalostus: perunamuusi, riisi, puuro, pasta, perunat, risotto ja couscous – Ruokaideat
Paluuviite: Ruokaa tähteistä: riisi – Ruokaideat