Ritvan äidin puolukkamehu

 

Käydessämme tapaamassa hyviä ystäviämme Jyväskylässä, olemme saaneet herkullista puolukkamehua. Ritva-ystävän yli yhdeksänkymppinen äiti on tämän ohjeen takana ja minäkin sitä nyt tein oikein urakalla, kun ajattelin kerralla käyttää pakasteessa olevat vanhat puolukat pois. Siis näin:

Keitetty puolukkamehu

  • 21 kukkuraista ruokalusikallista sokeroimatonta puolukkasurvosta
  • 2½ l vettä

Seosta keitetään hiljalleen kaksi ja puoli tuntia. Siivilöidän ja mehuun lisätään sokeria. Sen määrä ei varmaankaan ole tarkka, eli tottumuksen ja maun mukaan, mutta ohjeessa on 1½ l mehua/1 kg sokeria. Se on aika makeaa, meillä sokerin määrää on vähennetty.

Sitten vaan kuuma mehu pulloihin ja huimasta puolukkasadosta nauttimaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lämpimät terveiset Ritvan perheelle ja pirteälle äidille. Näin lähti taas kerran hyvä ohje ”maailmaa kiertämään”!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mainokset
Kategoria(t): Kokataan - Jälkiruuat ja muuta makeaa Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s