Käydessämme tapaamassa hyviä ystäviämme Jyväskylässä, olemme saaneet herkullista puolukkamehua. Ritva-ystävän yli yhdeksänkymppinen äiti on tämän ohjeen takana ja minäkin sitä nyt tein oikein urakalla, kun ajattelin kerralla käyttää pakasteessa olevat vanhat puolukat pois. Siis näin:
Keitetty puolukkamehu
- 21 kukkuraista ruokalusikallista sokeroimatonta puolukkasurvosta
- 2½ l vettä
Seosta keitetään hiljalleen kaksi ja puoli tuntia. Siivilöidän ja mehuun lisätään sokeria. Sen määrä ei varmaankaan ole tarkka, eli tottumuksen ja maun mukaan, mutta ohjeessa on 1½ l mehua/1 kg sokeria. Se on aika makeaa, meillä sokerin määrää on vähennetty.
Sitten vaan kuuma mehu pulloihin ja huimasta puolukkasadosta nauttimaan.
Lämpimät terveiset Ritvan perheelle ja pirteälle äidille. Näin lähti taas kerran hyvä ohje ”maailmaa kiertämään”!