Daaliat talvilevolle

Vaikka kukintaa vielä oli runsaastikin, kaivoimme isännän kanssa kaikki juurakot ylös. Ajattelin, että myöhemmin niiden kuivattaminen saattaa olla vaikeampaa, se kun on kuitenkin aikamoisen tärkeää talvikestävyyden kannalta – 100-vuotias kellari on melkoisen kostea. Nyt autokatoksessa huilailee suuri  määrä harmaata väkeä, nimilaput varrentyngissä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kerrottua, kirkasta punaista on noin  30 kappaletta. Mietin jo, mitä niiden kaikkien kanssa teen, mutta sitten keksin, että laitanpa ne kaikki keväällä  tuonne kasvimaan reunaan, kuunliljojen vasemmalle puolelle. Siinä oli tänä kesänä yksivuotista unikkoa, joten oikeastaan paikka on aika hyvä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vieläkin jäi jokunen kukkimatta siitä sekalajitelmasta, jonka toissa keväänä ystävän metsiköstä pelastin. Kaikki  ovat toistaiseksi olleet samaa punaista ja siksi minulla sitä niin paljon on. Edelleen toivon, että joku kukkimaton ilmenisi ensi kesänä yllätysväriseksi, mutta saapa sitten nähdä. Ja jos tuntuu siltä, että juurakot eivät mahdu entisille paikoille, teemme uuden kaaren tuohon likakaivon reunamille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt jäljellä on ämpärillinen kukkaloistoa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ja hiljentynyt daaliapenkki. Ajattelin, että haen rannasta  myöhemmin pajuja tai muuta lehtensä pudottanutta risukkoa ja tökin pehmeään multaan. Oksille on kiva laittaa valorinksuja, kun kasvihuoneesta on kuitenkin lyhyt matka vetää sähkö.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKaiken kukkuraksi, aivan yllättäen, minuun otti yhteyttä (melkoisen mutkan kautta) parin kilometrin päässä asuva henkilö ja tarjosi  ihan uutta, yli 50-vuotiasta daalialajiketta. Olen aivan innoissani, sillä ensi kesänä meillä toivottavasti kukkii myös tällainen yksilö!

20150923_101234

Advertisement
Kategoria(t): Perennat Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Daaliat talvilevolle

  1. Voi ihme tuota joriinien määrää!! Riitta, Mäntylässä ois siulle kysymyksiä. Vastaa jos siltä tuntuu 🙂

  2. sinikka sanoo:

    Huomenta ! Meillä ei ole vielä pakkanen käynyt yökylässä, daaliat kukkivat edelleen. Yleensä syyskuun viimeinen vkl on ollut perinteinen daalioiden nostoaika. Käsittämättömän lämmin syyskuu ! Kasvatan perunoita lavoissa ja tänä vuonna myyrät verottivat satoani omalta osaltaan, lavan pohjalla ranteenpaksuisia käytäviä, mahtaa olla pulleita myyriä ! t Sinikka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s