Sadonkorjuuta ja pitsiruukkuja

Punajuuret kasvoivat oikein muhkeiksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Metsäkauriita ei ole onneksi näkynyt, joten puutarha on säästynyt niiden tuhoilta. Tämä punajuuripata, klik, on kyllä kokeilemisen arvoinen, jos näistä juureksista tykkäät!

Kasvimaalla on vielä keräämättä porkkanat, mustajuuret sekä maa-artisokka. Purjot on  viipaloitu pakasteeseen talven keittoja odottamaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20150920_143302
Avomaankurkkukasvusto on jo kerätty kompostiin. Syötävää ja säilöttävää tuli loppujen lopuksi ihan tarpeeksi – alkukesän kylmyydestä huolimatta. Vasta neljännet taimet onnistuivat! Kasvihuonekurkkuihin olen oikein tyytyväinen. Kesäkuusta lähtien ei ole tarvinnut kaupasta kurkkuja ostaa ja vieläkin on muutama tulossa. Maku on ollut mahtava!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomaaatit alkoivat kypsyä vasta heinäkuun puolivälin jälkeen, mutta siitä saakka niitä onkin riittänyt. Aika mukavasti ne ehtivätkin kypsyä, ylin terttu on jo punastumassa melkein jokaisessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA”Tanskan vientiin” olen pettynyt, siinä kun on ollut runsaasti vihreäniskaisuutta, mitä esimerkiksi Tigerellalla ei ole juurikaan ilmennyt. Isoja, upeita tomaatteja, mutta melkein puolet on käyttökelvotonta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt on kuitenkin ensi kevääksi jo tilattuna vanhaa tuttua Matinaa, johon olen aina voinut luottaa.

Sieniä ei löydy, ei tosiaankaan, mutta puolukoita sitäkin enemmän. Olemme isännän kanssa keränneet jo 120 litraa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

On vaan niin nautinnollista kulkea kauniissa ruskametsässä ja kerätä, kerätä, kerätä. Monelle ystävällekin olen niitä yllätykseksi ämpärikaupalla vienyt – antamisen ilo on se paras ilo!

20150920_130510

Tähän loppuun vielä kuva sementtipitsiruukuista. Tein niitä viime syksynä isännän kanssa, klik,  ja nyt käsittelin  mustalla spray-maalilla muutaman ihan uuteen uskoon. Tyttären idea alun perin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Advertisement
Kategoria(t): Käsityöt, Piha ja puutarha Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s