Gluteenittomat sämpylät

On joskus vaikeaa saada gluteenittomiin sämpylöihin kuohkeutta, mutta nyt vihdoin onnistuin. Tein sekoituksen kahdesta ohjeesta ja lopputulos oli tällainen:

Gluteenittomat sämpylät

  • 5 dl kädenlämpöistä vettä (meillä oli sopivasti porkkanoiden keitinlientä)
  • 1 rkl psylliumia
  • pala tuorehiivaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 75 g juoksevaa Oivariinia tai voisulaa
  • 6 dl tummaa Jytte-jauhoa (tai 7-9 dl muuta gluteenitonta jauhoa)

Anna psylliumin turvota lämpimässä vedessä kymmenisen minuuttia. Sekoita hiiva ja suola keskenään ja kun seos on vellimäistä, lisää se nesteeseen. Lisää muut aineet ja vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella tai yleiskoneella. Leivo jauhojen avulla reippaan kokoisiksi sämpylöiksi, anna kohota noin puoli tuntia ja paista 220 asteessa kauniin ruskeiksi. Annoksesta tuli 12 isoa sämpylää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPehmeitä ja kuohkeita vielä seuraavanakin päivänä!

Kategoria(t): Kokataan - gluteenitonta leivontaa, Kokataan - Suolaiset leivonnaiset, leivät Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s