Kääretorttua vai täytekakkua?

Tytär kyseli, miten meillä tehdään kääretorttu, kun siitä tulee niin ihanan kuohkeaa. On varmaan aika panna resepti kiertoon, jos jollakulla muullakin on siihen tarvetta. Tämä ohje on kymmenien vuosien takaa, äitini vihkosta kopioitu, siksi mitatkin ovat muuta kuin desilitroja. Ja jos joku etsii netistä tosi perusteellisia ohjeita, niin tästä löytyvät nekin!

Kääretorttu tai täytekakkupohja

  • 5 munaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 4 rkl gluteenitonta tai vehnäjauhoa
  • 3 rkl perunajauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta

Mittaa ensin jauhot valmiiksi siivilään: Yksi ruokalusikallinen on kukkurainen, ei mikään tasamitta. Jauhosuhdetta voit vaihdella, mutta kaikkinensa siis seitsemän ruokalusikallista. Myös pelkistä perunajauhoista tulee herkullinen pohja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vatkaa huoneenlämpimät munat hyväksi vaahdoksi, jossa ei enää näy isoja kuplia. Kulhon ja vatkaimen on oltava kuivia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lisää jauhoseos sihdin läpi kevyesti käännellen, ei sähkövatkaimella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERALevitä lastalla paksu taikina leivinpaperilla vuoratulle, korkeareunaiselle uunipellille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paista 200 asteessa 6-8 minuuttia kauniin ruskeaksi. Voit kokeilla hammastikulla kypsyyttä: Raaka taikina tarttuu tikkuun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos teet toisen kääretorttulevyn samalla kertaa, se on tehtävä erikseen. Muna-sokerivaahdon voi kuitenkin vatkatata samoilla vatkaimilla, jos et sekoita niillä välillä jauhoja.

Sokeroi toinen leivinpaperi kevyesti,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ota patalappujen kanssa tukeva ote  (peukalot pellin alla ja muut sormetä päällä)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ja kippaa reippaasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poista paistopaperi,

OLYMPUS DIGITAL CAMERAleivtä tortulle hilloa

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ja kääri rullalle. Alkuun aika tiukkaan, ettei rulla hajoa leikattaessa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos käytät kermaa, rahkaa tai voita täytteessä, jäähdytä torttu ensin!

Kun tällaisen levyn halkaisee, siitä on helppo tehdä suorakaiteen muotoinen täytekakku. Kahdesta levystä tulee jo tosi korkea, nelikerroksinen. Ja jos käyätät pohjaa irtopohjavuuan hyytelökakuissa, ensimmäinen pyörylä leikataan toisesta nurkasta ja varastoonkin vielä riittää, kun suunnittelet tarkasti, palapelin tapaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itsestäni on kätevä käyttää ruokalusikkaa mittana, mutta voithan jatkossa toki mitata ne jauhot desilitraan ja katsoa, kuinka monta sellaista sitten tarvitaan. Onkohan kolme rkl sama kuin 1 dl?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iloista ensimmäistä syntymäpäivää pikkupiialle kakkuohjeen myötä. Tavataan juhlissa!

Advertisement
Kategoria(t): Kokataan - gluteenitonta leivontaa, Kokataan - Makeat leivonnaiset Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s