Kukkiakin löytyy

Kun viime syksynä uusin isot kukkamaat ja jaoin taimet pieniksi yksilöiksi, ne eivät olekaan nyt puuhistuneet niin upeiksi mitä voisi olettaa. Viekö sade voiman maasta? Mutta jotain sentään kukkiikin, vaikka monet matalina ja muutenkin surullisen näköisinä.

Daaliapenkki näyttää tältä, hiukan on jo nuppuja. Etualalla aloittelee kukintaansa yksivuotinen kesäkukka, sininen piiankieli.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tulotien kukkapenkki on varsin vaisu, se kärsi pahiten siirroista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIlon aihe on nämä siniset tarhajuorut, joiden talvehtimisesta olen erityisen iloinen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERATähän alueeseen sisäpihan puolella ei koskettu viime kesänä, ja sen huomaa. Jalopähkämö on täällä upeana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varjoliljoja olen ihastellut jo pitkän aikaa

OLYMPUS DIGITAL CAMERAja kesäkeittiön kulmillakin on kaunista. Ruokailijoita ei sen sijaan ole näkynyt täällä kertaakaan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJänisten jäljiltä selvisi yksi haara karhunvadelmasta. Kukkia ainakin on, saapa nähdä sitten marjoista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERASe, mikä on ihmetyttänyt,  on ensimmäisten mansikoiden koko.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

11224015_912183115486976_2742527705667368647_n

Kurkkuja on saatu kasvihuoneesta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ja muutama tomaattikin jo. Silti myöhässä edellisiltä vuosilta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMutta yrttimaalla ei ole vieläkään rehevää

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ja juuri putsattu kasvimaa puskee jälleen vesiheinää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä kesä on tällainen – minkäs teet. Parina edellisenä nautittiin monista hellepäivistä – ja kasteltiin ahkerasti. Nyt ei siitä tarvitse huolehtia, olkoon se vaikka se plussa tässä kaikessa ankeudessa!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Kukkiakin löytyy

  1. Rouva Hyrskyn Myrskyn sanoo:

    Voi hurja, minkä kokoisia mansikoita! Minullakin on tullut aikaisempia vuosia suurempia, mutta nuo! En ole tullut edes ajatelleksi, että puput vois popsia karhunvatukkaakin. Kastella ei todentotta ole tarvinnut, nyt olen kyllä huomannut, miten paljon sitä vettä tarvitaan, että meilläkin on rehevää..

  2. sinikka sanoo:

    Huomenta ! Onpa Sinulla mahtavan kokoiset mansikat, maistuvatko myös hyviltä ? Omat pionini eivät ole milloinkaan ennen kukkineet näin myöhään, tällä hetkellä kukintatoki jo ohi. Osa nupuista ei auennut lainkaan vaan mätänivät kosteuden takia. Jalopähkämö rehottaa, daalioissa jo nuppuja, enkä ole tänä kesänä niitäkään kastellut lainkaan. Myös sireenien kukinta oli tänä kesänä todella upea ! Saapa nähdä miten daaliat kukkii. Mukavaa viikon loppua ! T Sinikka

    • Kiitos, mukavaa loppuviikkoa sinnekin! Kyllä ne mansikat aika hyviltä maistuvat, mutta aurinko kyllä makeutta lisäisi. Nämä alkumarjat uudella maalla ovat suuria, eiköhän se koko muutu kypsymisen mittaan. Meilläkin daalioissa on nuppuja, odottelen ilossa uusien kukintaa ja värejä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s