Uutta kivaa kanatarhaan

Teimme vuosia sitten, kun tarkoitus oli vain kesäkanoja hoivailla, vanhasta puukehikosta jonkinmoisen hätäsuojan kanojen ruokintaan. Onhan se toiminut ja toimi edelleenkin, mutta ei tosiaankaan hivellyt silmää. Tuolla takana, kanatarhassa, se hökötys häämöttää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen nämä vuodet mietiskellyt, että varmaan jostain tulee vielä vastaan jokin tarpeettomaksi jäänyt rakennelma, josta saamme kätevästi uuden katoksen, antaa vaan ajan kulua. Niinhän siinä sitten kävi: Kun tutkailimme sortumisvaarassa ja purku-uhan alla olevaa ikivanhaa riihtä, siellä oli kuin olikin – jossain romun ja olkien alla – vanha roskapöntön suojakehikko. Kolme seinää ja lattia, maalattukin jopa. Nonni! Korkea rakennelma sahattiin tarkkaan mietitystä kohdasta matalammaksi, vinokattoiseksi kopiksi. Miten ollakaan, löysimme myös filmivanerista tehdyn pienehkön siirtolavan ja kun suurella vaivalla saimme alapuolen puupalat siitä irti, levy riitti juuri sopivasti katoksi. Valmista tuli! Sisäpuolelle ruuvattiin valkoinen muovitettu mainoslevy (nurin päin), jotta lattia olisi helpompi joskus putsatakin. Tuli tosi nätti, ainakin entiseen verrattuna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No, sittenhän jäljelle oli jäänyt alkuperäisestä rakennelmasta se yläpuoli, olihan sekin otettava käyttöön. Kolme seinää,  ei muuta. Katon kaltevuus oli väkisinkin väärän suuntainen, mutta väliäkös sillä, tästä tehtiin maapohjainen sadesuoja mullokselle heitettäville kauranjyville. Katon materiaaliksi löydettiin vanha pelti, aika lähelle sopiva sekin. Piti olla tarkkana, ettei vaan jää mitään teräviä reunoja, joihin kanat voisivat itsensä satuttaa. Enpäs olekaan aikaisemmin naputellut vasaralla kattopeltiä! Etureunaan vielä varmuudeksi valkoinen lauta suojaamaan pieniä varpaita. Sekin vanha ja valmiiksi maalattu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kyllä nyt kelpaa Kallen ja rouvien. Ja meidänkin, sillä olemme tosi tyytyväisiä aikaansaannokseemme. Kolea ja sateinen päivä kului siinä hyödyllisesti ja nopeaan eikä mikään maksanut mitään. Kaikki oli vanhaa.

20150618_153736

Pilkku-Lotta juosta kipitti kiireesti kertomaan muulle joukolle, että kannattaa kyllä tulla kurkkaamaan, ihan se on suorassa. Eikä kattokaan enää vuoda!

Kategoria(t): Kanala Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Uutta kivaa kanatarhaan

  1. Hilu sanoo:

    Niin tuli vanhakin tavara käyttöön 🙂 Ei ruuat nyt kastu. Minä odottelen, että tulis lämpimämpiä kelejä, että saatas meidän tiputkin pikku hiljaa kanalaan ja ulos.

  2. On kyllä mukavaa, kun saatte vanhalle tavaralle uutta käyttöä ja uuden elämän. Toisen romu todellakin on toisen aarre. Ja niin hienoa tuli!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s