Pieni mansikkamaa ja yksinäinen joutsen

Pikkurengillä on mummolassa oman kasvimaan lisäksi oma mansikkamaa. Tai tänä kesänä se on varmaankin jo pikkusiskon kanssa yhteinen?  Viime syksynä uudistin kuukausimansikat, nyt ne ovat oikein puuheita ja kukassakin. Kiitos Anja, joka minulle tällä kertaa taimet kasvatit! Onneksi sinulla oli niitä liikaa, kun minulla ei ollut syksyllä edes siemeniä varastossa.

Laitoin taimille katekankaan ja takaosaan veimme  kiviä painoksi. Edessä on vanhoja kattotiiliä, joten nyt onkin helppo poimia puhtaita mansikoita!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Taustalla on sipulikukkia, jotka kuihtuessaan kesän mittaan peittyvät kuunliljojen alle. Nämä pienet tulppaanit ovat aivan ihanan värisiä! Uusi kokeilu itsellekin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En muista, milloin norjanangervossa viimeksi olisi ollut näin runsas kukinta! Tämä ”kermavaahtorivi” on pääoven tulotien varressa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vuorenkilvet kukkivat. Nekin ovat ihan nättejä näin keväällä. Tykkään väristä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kissankäpälät kivipenkissä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kissankäpälät

…ja voikukat kaikkialla. Erittäin runsaina kasvustoina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sisällä kukkii kauniisti hovikaktus. Kälylle kiitos oksista, jotka sain muutama vuosi sitten!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keuruulla oli 4H -kerhon metallikeräys, johon mekin isännän kanssa veimme lasteja. Saapa pois kaikkea rautaista ja ruosteista romua, jota varsinkin navetan vintiltä löytyy: Ikivanhoja vesiputkia, ruostuneita kurkkuämpäreitä, lehmien juottokuppeja ja sen sellaista. Jopa puhki ruostunut saunan kiuas – ehkä 40 vuoden takaa. Kaikkea ne vanhukset säästivätkin… Mutta mukava siivota ja viedä hyvään tarkoitukseen, kun nuoret saavat romusta hiukan rahaa toiminnalleen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja sitten se yksinäinen joutsen. Onkohan se koiras vai naaras? Joutsenten liitto kestää tuulet ja tuiskut ja jos toinen kuolee, ei leski välttämättä etsi uutta puolisoa. Meidän pellolla tämä yksinäinen on asustellut nyt viikon verran. On ihan surullista katsella sen oloa. Mitähän puolisolle on tapahtunut?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vuosia sitten läheisellä salmella vietti talven niin ikään yksinäinen joutsen, joka sai seurakseen yksinäisen sorsan. Se ystävyys oli liikuttavaa seurattavaa, kirjoitinkin siitä aiemmin. Halutessasi löydät tarinan täältä, klik. Ystävyksistä julkaistiin silloin postikorttikin:

Ystävykset

Ystävykset

Mutta keskiviikkona kuulin ensimmäisen kerran lehtokertun liverryksen. Silloin on aina ennen ollut oikea kesä, että kaipa se sitten on nytkin!

Advertisement
Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s