Kasvimaa odottaa lämpimiä päiviä,

muuten ei näytä tapahtuvan yhtikäs mitään. Kaikki kylvöt on tehty jo toista viikkoa sitten, mutta mitään kasvua ei vielä ole havaittavissa. Kuten aina ennenkin, meillä hyötymaan kunnostus alkoi polkujen järjestämisellä. Alle suikale katekangasta ja päälle punamaalilla maalattuja lautalaattoja. Nämä ovat jo toiset, kun ensimmäiset lahosivat vuosien saatossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun jälleen pähkäilimme tuntikaupalla niiden kanssa, päätimmekin, että jatkossa melkein kaikki polut saavat jäädä talveksi paikoilleen. Vain ne, jotka ovat esteinä syyskäännössä, nostetaan sivuun. Nopeuttaa varmasti seuraavan kevään puuhia, sillä joka kerta on kuitenkin vähän mittailtava ja suunniteltava, vaikka paikat ovatkin tiedossa. Joka tapauksessa se, että kasvimaa on lokeroitu poluilla, on mukava juttu ja ennen kaikkea kokonaisuus on kaunis jo alusta pitäien. Itselleni tuo viimeksimainittu on kai liiankin tärkeää, mutta toimitaan nyt näin niin kauan kuin voimia riittää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kasvimaan yläpäähän isäntä nikkaroi uuden kaksoislaatikon: Taakse tulee kesäkurpitsaa ja eteen erilaisia jääsalaatteja, joita olen kasvattanut pikku poteissa. Kivikolmion keskellä on pajukehikko, jossa kesällä kiipeää ruusupapuja. Etureunan siistiminen on vielä kesken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Herneet ovat aina fasaanien herkkulistalla, joten ne peitettiin jälleen harsolla ja odottamassa olevalla herneverkolla. Katetta levitämme nurmikonleikkuujätteestä sitä mukaa, kun rivit alkavat erottua ja katetta riittää. Siemenvaiheessa ei sitä enää kannata kasvimaalle tuoda ja nyt olimmekin antaneet nurmikon kasvaa ihan vain tätä tarkoitusta varten. Kun pesin ikkunoita, isäntä huristeli pihalla puuhakkaana – ensimmäisen kerran tänä kesänä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sitten kiireellä haravoimaan, sillä lannoittava vaikutus hupenee nopeasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kottikärryillä kohti kasvimaata ja kasvihuonetta,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

jossa ennen näytti tältä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ja nyt tältä. Myöhemmin sitten lisää, eikä juurikaan muuta tarvita maukkaan sadon saamiseksi. Liika lannoitus vain huonontaa makua tomaateissa,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

jotka kukkivat jo ihan mukavasti. Maaliskuun alussahan ne on kylvetty.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kurkkulava sai myös katteensa, vaikka taimet kasvavat vielä lasikuistilla. Pian kukkii voikukka ja niiden siemenet valtaisivat hetkessä paljaan mullan. Nyt se on suojattu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moneen muuhunkin paikkaan tätä ihanaa tuorelannoitetta riitti. Pusseissa kasvavat kasvihuonekurkut jäivät vielä ilman, vahingossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt kuitenkin luotetaan siihen, että koska kaikki on valmiina ja pikkurengin talvinen mummolahaalarikin pesty kesävarastoon, niin täytyyhän säänkin lämmetä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niin tuo Jamppa-kissakin yritti naukumalla meille selittää,

OLYMPUS DIGITAL CAMERAettä odottakaas vaan, myrskyisä tuuli heiluttelee nyt vielä turkkia. mutta vielä se kesä tulee.

Lopuksi piste kasvimaa- iin päälle. Uunituore kuva tämän aamun puuhista:

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHeinäseipäistä on moneksi!

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s