Helpot kinkkumuffinit

Vapun aikaan huomasin neitstä helpon reseptin suolaisista muffineista. Ohje oli Vappu Pimiän. En enää löytänyt linkkiä, mutta kirjoitin sen silloin talteen ja kokeilin gluteenittomana. Hyvin toimi siinäkin, joskin jäähtyessään hiukan laskehtivat.

Kinkkumuffinit

  • 5 dl vehnäjauhoja (meillä gluteenitonta)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 2,5 dl maitoa
  • 125 g sulaa voita tai juoksevaa Oivariinia
  • 125 g voimakasta juustoraastetta (mustaleima)
  • 125 g kinkkurouhetta
  • 2-3 kevätsipulin vartta pilkottuina

Sekoita taikinan aineet ensin keskenään ja lisää lopuksi sekaan täyteaineet. Jaa paperisiin muffinivuokiin (laitan ne sen jälkeen muffinipellille, että eivät leviä liikaa) ja paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Olivat herkullisia! Voisi varmaan tehdä savukalastakin. Näitä leivon varmasti uudestaan, kivaa vierasvaraa pakasteessakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gluteenittomat kinkkumuffinit

Kevään juhliin?

Mainokset
Kategoria(t): Kokataan - gluteenitonta leivontaa, Kokataan - Suolaiset leivonnaiset, leivät Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s