Vapun aikaan huomasin neitstä helpon reseptin suolaisista muffineista. Ohje oli Vappu Pimiän. En enää löytänyt linkkiä, mutta kirjoitin sen silloin talteen ja kokeilin gluteenittomana. Hyvin toimi siinäkin, joskin jäähtyessään hiukan laskehtivat.
Kinkkumuffinit
- 5 dl vehnäjauhoja (meillä gluteenitonta)
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 2 munaa
- 2,5 dl maitoa
- 125 g sulaa voita tai juoksevaa Oivariinia
- 125 g voimakasta juustoraastetta (mustaleima)
- 125 g kinkkurouhetta
- 2-3 kevätsipulin vartta pilkottuina
Sekoita taikinan aineet ensin keskenään ja lisää lopuksi sekaan täyteaineet. Jaa paperisiin muffinivuokiin (laitan ne sen jälkeen muffinipellille, että eivät leviä liikaa) ja paista 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Olivat herkullisia! Voisi varmaan tehdä savukalastakin. Näitä leivon varmasti uudestaan, kivaa vierasvaraa pakasteessakin.
Kevään juhliin?