Kliivia kukkii

Sain toissavuonna ystäviltä kliivian. Kiitos teille! Se kukki silloin kauniisti, mutta mielessä vilahti, että jatkossa en kyllä onnistu. Toisin kävi! Kun kasvi oli ollut koko talvikauden viileällä lasikuistilla, siihen ilmestyi huhtikuussa yllätys: Nyt meillä kukkii oikea vappukukka!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sen tiesin jo etukäteen, että ruukun on oltava ahdas, mutta sitä, että kasvia ei saa siirrellä eikä se tykkää edes valosuunnan kääntämisestä, en tiennyt. Joka tapauksessa pitkään kestävät kukat ovat nyt ilonamme ja koko kasvi on jälleen siirretty kustilta olohuoneeseen ihasteltavaksi.

Kun kuistin väliaikaiselta työtasolta muuttivat tomaatit kasvihuoneeseen, tuli tilaa uusille kylvöille. Nyt siellä kasvaa kurkkuja ja kesäkurpitsaa ja Mikaelin kanssa kylvämme vielä paria kesäkukkaa ensi viikolla. Avomaankurkkukin saa odotella tovin. Jää- sekä keräsalaattia kylvin näihin mukaviin kylvönappeihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nekin ovat vasta alulla, sillä  Pärnun viikko teki hiukan haittaa kevätpuuhille!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKohta kuistilla kukkii kälyltä saatu ihana kaktus, oliko sen nimi nyt joku neidon hovikaktus vai mikä. Joka tapauksessa odottelen ilolla nuppujen avautumista. Paljon olisi tulossa, jos vain kaikki onnistuu!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sitten vielä yönkuningatar, josta toistaiseksi en ole kukan alkuja huomannut. Mutta aina se toukokuussa on hoitajansa palkinnut, toivotaan että nytkin.

Lopuksi pikkuisen kala-asiaa: Valtion kalakorttia eivät meidän ikäiset enää tarvitse, mutta kävimme lunastamassa kalastusmerkkejä…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ja nyt on kaksi katiskaa  sekä innokas Jamppa-kissa odottelemassa saalista. Ja tietenkin mekin – haukikeittoa, nam!

Kategoria(t): Koti, Piha ja puutarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s