Lauantaina tuli kevät

Ensimmäinen kevätpäivä. Lämmin, aurinkoinen, puuhaa täynnä. Kuka nyt sisällä tällaista päivää viettäisi, jos vain on mahdollista olla ulkona.  Meillä on seinäkellokin kesäisin terassilla, että näemme, koska on kahviaika. Meinaa muuten työn touhussa unohtua, hih…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA   Vadelmarivistöistä katkottiin vanhat, marjoja tuottaneet varret. Yleensä sidomme ne         V-tuentaan saman tien, mutta nyt täytyy odotella, kunnes routa on sulanut, sillä tukirimojen pystykepit on vaihdettava ensin. Ovat jo lahoja ja vinksin vonksin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Lopuksi poltimme risut nuotiopaikalla – ihanankuuloinen rätinä! (Nuo harkkopylväät ovat kalanperkuupaikan tuet, otimme laudat pois palovaaran vuoksi)

20150409_170038[1] Kukkapenkit siistittiin talventörröttäjistä. Angervoista leikeltiin latvat, nämä isot sakset ovat kätevä työväline siihen hommaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Hanhikeissa käytän sekatöörejä ja vanha keittiöveitsi on hyvä vaikka mansikkamaan siivoukseen tai siperiankurjenmiekkojen sitkeiden lehtien katkomiseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Lidlin kärryt – niistä tykkään, kun ovat kevyet!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Tuiviot olivat levinneet jo terassin lattialle ja kiipesivät miltei talon seinää. Etualalla leikattua jälkeä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Siinä tarvittiin  kunnon kuritusta, voittaja olin minä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Yksi iso homma oli perunoiden tarkastelu. Huonot heitettiin pois, yksi pilaantunut tuhoaa naapuritkin. Nyt kaikki lajit ovat siisteinä laatikoissaan ja siemenperunat odottavat vain autotalliin siirtämistä. Varhaislajikkeet Siikli ja Tammiston aikainen siellä jo ovatkin. Muina lajeina meillä on Van Gogh, Velox, Opera, Mozart ja Manteli. Suvi sai häädön, sillä viime kesä teki ne aivan liian rupisiksi.

Heti aamulla kävimme mökillä, ensimmäisen kerran tänä vuonna. Oma tie oli vielä aivan luminen,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA mutta naapurimökille pääsi autolla ja kävelimme sieltä. Kiitos Hannele ja Pentti! Kaikki oli kunnossa, kalliorinne yhtä ihana kuin viime vuonnakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Kanoille koitti onnen aika, sillä ne pääsivät jo viikolla ulkotarhaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Tänään ne saivat kokea jotain aivan uutta: Tähän asti ne ovat kesäisin ulkoilleet vain tarhassa, mutta nyt avasin oven ja Pilkku-Lotan johdattelemana ne taapersivat ensimmäisen kerran elämässään suureen maailmaan.  Juu, tiedän, pitäisi odottaa vielä reilu kuukausi, mutta kun sääkin oli niin lempeä, annoin itselleni luvan. Voi miten ihanaa oli seurata niiden touhuja! Saimi löysi madon ja Lahja juoksi perässä. Saimi-parka, mato roikkui kymmenen senttiä ulos sen suusta, se pinkoi  sisälle tarhaan ja takaisin pihalle, kiersi siellä ympyrää Lahja kannoillaan. (Kuvittelepa itsesi juoksemassa suu tiukasti kiinni! Ahdistaa jo ajatuskin.) Lopulta se kuitenkin onnistui harhauttamaan siskonsa ja nielaisi vihdoin onnellisena ateriansa. Oli kyllä jälleen NIIN ihanaa kanaterapiaa meikäläiselle!  Ja terapia jatkui sillä, että kun tunnin kuluttua menin ruokakupin kanssa houkuttelemaan lemmikkejäni verkkoaidan toiselle puolelle, ne juoksivat innoissaan jo minua vastaan. Sitten kun se on oikeasti sallittua, päästämme kotkottajat päivittäin vapauteen etsimään herkkupaloja sireenipensaiden karikkeesta. Mikä sen ihanampaa – kunhan vain järven toisella puolella asuvat kanahaukat eivät huomaisi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Kiuru, peipponen. Kuovi, sepelkyyhky, palokärki. Hippiäinen mökkimetsässä. Mustarastas, tiaiset, kurjet ja joutsenet. Voi ihanuus tätä kevätaikaa ja kevään ääniä! Ulkoilun puna kuumottaa poskia, jalat ja kädet ovat hyytelönä. Ja selkä. Ja ukkovarvas, jonka kynnen päälle putosi iso kivi. Mutta mieli, se on keväinen.  Grillimakkaratkin vielä – huoh.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Nyt on juhlittu syntymäpäivän ohella myös puutarhurin loman päätöstä. Tästä se mieluinen aherrus taas lähtee. Sloganini mukaan ”juuret syvällä kotipellon mullassa”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s