Afrikantähden loisteessa

Kun Mikael oli viimekerralla meillä, oli siitä erikoinen viikonloppu, että lelukoreja ei otettu lainkaan esille. Jos ei oltu ulkona, niin sitten pelattiin Afrikantähteä. Mummon kanssa, papan kanssa,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA ja enon kanssa…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

aina vaan uudestaan. ”Hei, kuka tulisi pelaan mun kanssa Afrikantähteä?”

Siinä mietin, että on se vaan hyvä peli. Itse tykkäsin siitä lapsena, meidän lapset rakastivat sitä. Ja vanhalla pelilaudalla sitä meilläkin Mikaelin kanssa pelattiin. On hienoa, että lapsi tottuu siihen, että kaikki ei aina mene hyvin: Rosvo vie rahat tai joku muu voittaa. Lisäksi jo pienikin oppii nopeasti rahojen jakamista ja vaikkapa sen, että jos maksaa viisisatasella, saa neljä satasta takaisin. Tuon pelin viehätys säilyy varmaan seuraavillekin sukupolville.

Peli on keksitty yli 60 vuotta sitten ja sitä on tehty yli neljä miljoonaa kappaletta, useisiin eri maihin. Tässä, klik, on Wikipedian linkki.

Mikael osaa kirjoittaa oman nimensä ja myös tunnistaa sen kirjoitettuna. Kun haimme Keskisuomalaisen postilaatikosta, pikkurenki ihmetteli, miten hänelle voi tulla omalla nimellä lehti mummolaan. ”Katso nyt mummo, tässä lukee ihan varmasti Mi-ka-el!”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ja niin luki, heti etusivun ylälaidassa. Tosin se oli eduskuntaehdokkaan mainos… hih…

P.S. Niksipirkassa oli kerran vinkki että maitotölkkien korkit ovat juuri sopivia suojiksi Afrikantähden pahvisille pelikiekoille. Kai muistat lapsuudesta, miten helppo oli tehdä joku miltei huomaamaton merkki rosvoihin, ettei niitä tulisi ostettua! Ja pysyväthän ne kuluvat osat toki ihan eri tavalla käyttökuntoisina korkkien sisällä. Ei riitä vielä ihan kaikille nämä mummon säästöt 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Advertisement
Kategoria(t): Pikkuväen kanssa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Afrikantähden loisteessa

  1. Meilläkin pelataan Afrikan tähteä… ja Halligallia ja Halligalli extremeä ja Chocoa ja….
    Hyvä idea tuo korkkijuttu, kiitos, otan sen ensin käyttöön töissä😊

  2. Leila sanoo:

    Täällä myös pelataan sitä. Ja kyllä on nappulat kuluneet. Joten noita korkkeja olen minäkin keränyt, taitaa olla jo tarpeeksi. Toinen pojantyttäreni suosikkipeli on muistikortit. Hän pakkaa aina minut voittamaan!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s