Kasvihuoneen kevätherätys

Kaupasta tullessamme huomasimme kasvihuoneen talvisuojan pullistelevan oudosti. Äkkiä talvipeitto pois, sillä luukut haluavat avautua! Emme nimittäin ole ensimmäisen vuoden jälkeen ottaneet avausautomaatteja pois talveksi ja hyvin ovat kestäneet, toistakymmentä vuotta. Maahan laskettujen viiniköynnösten päällä oli valkoinen pakkaspeite ja sekin sai lähteä. Maa oli jo sulaa, isäntä kantoi pari ämpärillistä haaleaa vettä juuristoille. Keväällä voi helposti käydä niin, että köynnöksen silmut alkavat vaivihkaa avautua mutta kuolevatkin sitten kuivuuteen. Täytyy muistaa tarkkailla tilannetta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aina tässä vaiheessa huokaisen tyytyväisenä, että onneksi isäntä pesi lasit jo syksyllä. Tuntuu, että silloin siihen ei olisi aikaa, mutta paremmin sitä syksyllä on kuin keväällä! Joskus olemme pesun jälkeen levittäneet toiselle puolelle jo uuden kasvualustankin paikoilleen, mutta viimeksi ei meillä ollut mitään ylijääneitä säkkejä, joten se työ on tekemättä. Olisi vaan voinut kylvää jotain, jos se olisi ollut valmiina – vaikka tilliä. Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta lumet sulavat, tintit varailevat pesäpönttöjä (auts, nekin on putsaamatta…) ja joriinipenkin kivet katselevat mahtavina aurinkoista maisemaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun Mikael oli meillä viikonloppuna, pidimme terassikauden avajaiset ja kahvittelimme iltapäivällä ulkona. Lettuja, mansikoita ja kermavaahtoa. Oli siinä kattirontillakin kissanpäivät.

Advertisement
Kategoria(t): Kasvihuoneessa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s