Pitäis vissiin panna siemeniä multaan…

…mutta kun kaikki siihen liittyvä on vähän vaiheessa – huoh. Huhtikuussa on tiedossa viikon reissu ja nyt tuntuu siltä, että en taida toisten vaivoiksi suurempia istutuksia tehdäkään. Tomaatit ”käytiin kylvämässä” viimeviikolla Ylläsjärvellä ja ovat nyt vasta tämän kokoisia…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…mutta ennen tuota tulevaa matkaa on turha tehdä lisäkylvöjä. Tai ainakin tällä hetkellä ajattelen niin. Siemeniä on kyllä vaikka muille jakaa, tässä osa pussukoista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen miettinyt sitäkin, missä taimet poissa ollessamme parhaiten menestyisivät  ja tulin siihen tulokseen, että lasikuisti ei ole paras paikka. Se on aurinkoisella säällä tuplaikkunoineen tukalan kuuma ja ovia on auottava, mistä seuraa taas se, että Jamppa-katti saattaa hypätä kasvatuspöydälle. Ja mitä siitä sitten seuraa, sen voi vain kuvitella.

Sitten hoksasin, että navetan ikkunalla olisi viileämpää, ilmavampaa ja varmaan parempi valokin! Sääennusteita on tosin kuunneltava etukäteen, mutta jos pakkasia ei ole tiedossa, voisin viritellä pöydän tuonne, jonkun eteläikkunan eteen ja vaikka harson vielä lisäsuojaksi. Ikkunoissa on vain yksinkertaiset lasit, mikä sekin on hyvä juttu. Melkein kuin kasvihuone, ainakin parhaassa tapauksessa. Taimista saattaisi tulla viileässä napakampiakin. Kanojen hoitaja voisi käydessään samalla lorauttaa vettä tomaateille. Eikös vaan? Taidan tehdä justiinsa noin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Eilen kaupassa tarttui alennuksesta rairuohon lisäksi mukaan taas muutama kukkasiemenpussi – nyt on Mikaelin toivomaa korkeaa (2-3 m ) auringonkukkaa. Ja kun kiviraunio raivattiin, esille tuli multaa ja mitäs siihen muuta kuin jotain helppoa kaunistusta. Vaikka Kaliforniantuliunikoita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta näin siinä sitten taas kävi, että vaikka aloitin tämän postauksen jarrut päällä, niin kirjoittamisen myötä ajatus alkoi luistaa ihan kunnollista kevätvauhtia. Blogin pitäminen on nähtävästi yhtä hyvää terapiaa kuin kanaterapiakin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kategoria(t): Piha ja puutarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s