Suklaamuffinit

Vai pitäisikö sanoa kuppikakut? No, resepti on yli 30 vuoden takaa, joten olkoon nyt muffinit. Kiitos Terttu, jolta sen silloin sain – erinomaisia ovat näin gluteenittominakin!

Suklaamuffinit

  • 125 g voita
  • 1½ dl sokeria
  • 2 munaa
  • 100 g taloussuklaarouhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja
  • 2 dl kermaa tai piimää

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen. Sekoita joukkoon kerma ja lopuksi suklaarouhe (valmis rouhe tai veitsellä hakattu) sekä muut kuivat aineet. Annostele paperivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.  Voi paistaa myös kuivakakuksi rengasvuuassa, lämpö on silloin 175 astetta  ja paistoaika 45 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Löysin vuosien pimennoista tämän ohjeen jouluksi ja koska kahviherkku teki silloin niin hyvin kauppansa ja taloussuklaatakin oli vielä varastossa, niin taas on namia viikonlopun odotetuille vieraille. Tervetuloa vaan ”hiihtokouluun”, Mikael, papalla on ladut valmiina. Ja muffineita myös merirosvovuuissa.

Kategoria(t): Kokataan - gluteenitonta leivontaa, Kokataan - Makeat leivonnaiset Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s