Isännän ja emännän onnenpäivät

Kanalassa, jonka syksyllä eristimme talvikäyttöön vanhan navetan kahdesta entisestä vasikkakarsinasta,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

on lämpö riittänyt aika mukavasti. Pakkasta on navetan puolella ollut enimmillään nelisen astetta ja ikkunoissa ihania jääkukkia…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…mutta sisällä karsinoissa on pysytty reilusti plussan puolella. Pientä lisälämmitystä on kyllä tarvittu aika-ajoin. Kalle tuli kuvia ottaessani tietenkin odottelemaan ovilasin taakse ylähyllylle, jos vaikka saisi vähän ekstraa, vaimoilta salaa,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

mutta nyt en huomioinut ollenkaan sitä. Olin nimittäin kasvattanut kauraa, jonka leikkasin tänään ensimmäisen kerran…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

näin ihanaksi herkuksi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitäs sanotte, rouvat? Muistuiko kesä mieleen? Risoton jämät olivat kyllä herkkua, mutta silti Pilkku-Lotta tuli  heti maistelemaan. Kyllä kelpasi muillekin! Jokohan keltuaisiin saadaan lisää väriä…?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No, herkkua ovat munatkin, vaikka kesän oranssi niistä vielä puuttuisi. Parissa päivässä tulee tällainen kenno täyteen ja jää ylikin. Mukaan laitan aina viimeisen päivänmäärän tarralapulla, että järjestys säilyy. Nam!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Entäs sitten meillä sisätiloissa. Ei kuulu kotkotus tänne, mutta naukumista sitäkin enemmän. Kun asettaudun mukavasti kirjoituspöydän ääreen ja luulen olevani hetken rauhassa tietokoneella, niin mauuuu… syliin hyppää väkisin pienestä ja ahtaasta kulmasta musta, kymmenvuotias karvakasa. Kehrää sydämensä kyllyydestä, puskee tietokonetta ja pöytää…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

minua…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…ja kellahtaa lopuksi ketarat pystyssä syliin vuosirenkaitteni ja kirjoituspöydänlaatikon väliseen tiukkaan koloon. Karvat pöllyävät ja  surina vaan voimistuu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siinä Jamppa sitten kopristelee kynsillään ja vääntyilee onnsta täristen.Rapsuta, emäntä, vielä lisää, tuolta korvan takaa… mhmm…aah… hrrrr…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kissalla on kissanpäivät ja kanoilla kananpäivät. Kallella on kukonpäivät ja koska eläimet voivat hyvin, on minulla ja isännällä siksi  onnenpäivät.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANiin se taitaa olla.

Advertisement
Kategoria(t): Kanala, Koti Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

6 vastausta artikkeliin: Isännän ja emännän onnenpäivät

 1. sylvi sanoo:

  Hyvä kun on onnellisia kaikki.
  Voikaa hyvin jatkossakin.

 2. Hilu sanoo:

  Ompas teillä heinon näköinen kanala 🙂 Kyllä on varmasti tuoreruoho mieleen. Meillä tarjoiltiin tässä yks päivä ennen lumen tuloa kerättyjä puolukanvarpuja ja kyllä tekivät lehdet kauppansa. Meillä ollut kovia pakkasia ja kyllä on kanala lisä lämpöä kaivannut.

 3. Susanna sanoo:

  Oh, omia kanoja, niistä haaveilen minäkin. Ja tontilla itseasiassa on vanha kanala, vaan eipä siitä enää eläimille kelpoista saisi kuin uudestaan rakentamalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s