Olimme Pappilan Pidoissa jouluaikaan jouluaterialla ja siellä tarjoittiin herkullisia, pieniä poro-piparjuurikierteitä. Mitenkähän ne oli tehty? No, meillä kokeiltiin jouluna sitten näin ja hyviä olivat!
Savuporokiekot
- savuporosiivupakkaus
- rasia levitettävää piparjuurijuustoa
Levitä kerrallaan kahdelle tai kolmelle pyöreälle porosiivulle kerros juustoa. Rullaa ensimmäinen tiiviiksi pötköksi ja jatka sitten toisella ja halutessasi isompia, vielä kolmannella siivulla. Leikkaa päädyt pois (nam, ne tuli maisteltua porukalla jo heti!) ja jätä jääkaappiin folioon odottelemaan varsinaista käyttöä. Kun on tarjoilun aika, viipaloi terävällä veitsellä ”kääretortut” kapeiksi kiekoiksi ja asettele kauniisti esille. Kylläpä oli helppoa ja maistuvaa! Kokeile vaikka uudenvuoden aatoksi!