Viinan varoituksia vuodelta 1644 ja joulukukkia vuodelta 2014

”Enämbi wiina saatta ihmisen tomppelixi, wiisaat willidze ja hullut teke vielä hullummax, turmele taidon, sytyttä hecuman, saatta capinan ja punaset silmät, teke köyhäxi ja kiwuloisexi, ilmoitta salaisuudet, kehoitta Jumalan wihaan ja saatta cadeuxen. Sentähden ei yxikän pidä juoman enä cuin tarpeexi ja terweydexi. Juoda myös ilo pikarit eli iloxi ystäwällises cocouxis ei ole kielty, cosca ylönpaltisus estetyxi tule ja taito, tieto ja ymmärrys talles on, ja wirkans töihin sowelias. Pitä siis waari otettaman, ettei yxikän määrä mital ja ylönpaltisudel pacota ja yllytä toistans (erinomaisesti Nuorucaisia ja waimo wäke)  ja el yhtäkän ylidze sen Jumalisen tahdon, woiman, terweyden ja cunniallisuden.”

Edellisen löysin laatikoita siivotessani monisteesta, jonka joskus, kauan sitten, olin vitsinä pannut talteen. Koska paperi oli aika huonokuntoinen, kopioin tekstin tänne, lähinnä itselleni. Sen lukeminen toki huvittaa, mutta vakavasti puhuen: alkoholin ongelmat eivät  ole yli kolmessasadassa vuodessa muuttuneet tästä mitenkään. Ohjeetkin voisivat olla suurinpiirtein tätä päivää!

***

No, se siitä. Se, mitä oikeasti halusin näyttää, ovat nämä kuvat. Keuruulla on nimittäin ihana kukkakauppa ja hautaustoimisto, Jacaranda  (klik) josta aiemminkin olen kirjoittanut. Nyt kauppa täytti 20 vuotta ja lisäksi sen kukkasidonta nimitettiin muutama viikko sitten Keuruun vuoden tuotteeksi, klik. Juhlan kunniaksi kauppias päätti ”kukkaistyttöjensä” kanssa koristella Keuruun kirkon kauneimpiin joululauluihin. Ja voi mitkä koristeet!  Melkein kuin Wienin filharmonikkojen uudenvuodenkonsertissa! Amarylliksiä oli kuulemma 250 ja päälle neilikat sun muut… Aah! Omat vaatimattomat kuvani ovat tässä, mutta upeampia ja enemmän voit katsoa joko nettisivun kuvagalleriasta täältä tai Jacarandan omilta FB-sivuilta, klik . Nauttikaa kuitenkin  edes näistä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siinä oli silmäniloa, jota jaettiin meille kaikille. Oli ihanaa päästä siitä osalliseksi.

Huomenna menemme kirkkoon Tarja Turusen joulukonserttiin ja äsken tulimme ties monennestako jouluajan musiikkitapahtumasta,  Haapamäen kirkosta, Petri Laaksosta kuuntelemasta. Vieläkin mielessä soi kaunis ja kaipauksen täyttämä laulu, jonka löydät täältä,  klik, ”Saa joulun ihme koskettaa”. Lisää lämmintä joulumieltä sinullekin.

Advertisement
Kategoria(t): Sekalaista Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s